Kaliaropės su špinatų įdaru ir tirštu pomidorų padažu

4 porcijos


4 kaliaropės,
200 g špinatų,
3 svogūnų galvutės,
1 valg. šaukštas smulkintų graikiškų riešutų,
3 valg. Šaukštai aliejaus,
125 g tarkuoto “Goudos” sūrio,
500 g pomidorų,
100 ml baltojo vyno.

Gaminimas:

1. Kaliaropę išvirti. Špinatus susmulkinti. 1 svogūną supjaustyti kubeliais.

2. Riešutus pakepinti . Susmulkintą svogūną irgi apkepinti 1 valg. šaukšte sviesto, baigiant kepinti sudėti špinatus ir dar patroškinti. Sudėti riešutus ir 2/3 tarkuoto sūrio.

3. Nupjauti išvirtos kaliaropės “stogelį”, išskobti vidurį, supjaustyti išimtą minkštimą kubeliais, sumaišyti su špinatų mase, pasūdyti, pagardinti prieskoniais ir prifarširuoti šia mase kaliaropes.

4. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Supjaustyti likusius svogūnus ir apkepinti aliejuje. Sudėti pomidorus, supilti vyną, pagardinti prieskoniais. Kaliaropes sudėti į kepimo skardą, užpilti vyno padažu ir apibarstyti sūriu. Kepti 30 min.

Paruošimui: 45 min.
Energetinė vertė: 270 kcal,
Baltymų: 8 g,
Riebalų: 13 g,
Angliavandenių: 26 g.

Tunu farširuotos cukinijos

4 porcijos

4 nedidelės cukinijos,
1 svogūno galvutė,
1 česnako skiltelė,
2 valg. šaukštai alyvų aliejaus,
2 valg. šaukštai tiršto pomidorų padažo,
50 g pomidorų,
50 g makaronų,
1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse,
2 valg. šaukštai maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

1. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę, išimkite sėklas.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°.

3. Makaronus išvirkite ir nukoškite.

4. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Baigiant kepinti pridėkite pomidorų padažą, pomidorus bei makaronus ir troškinkite 10 min. Tuną susmulkinkite šakute, sudėkite į keptuvę su pomidorais, pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

5. Kepimo skardą ištepkite riebalais. Sudėkite į ją išskobtas cukinijas ir pripildykite jas paruošta mase. Ant viršaus užberkite maltų džiūvėsėlių.

6. Kepkite maždaug 25 min. Patiekite papuošę salotų ar petražolių lapeliais.

Paruošimui: 30 min;
Energetinė vertė: 260 kcal;
Baltymų: 14 g;
Riebalų: 16 g;
Angliavandenių – 17 g.

Baklažanai su mėsos įdaru

4 porcijos

2 baklažanai,
2 valg. šaukštai citrinos sulčių,
3 česnako skiltelės,
6 pomidorai,
½ pundelio petražolių,
2 svogūnų galvutės,
trijų svogūnų laiškai,
300 g jautienos faršo,
2 valg. šaukštai aliejaus,
75 g Parmezano sūrio.

Gaminimas:

1. Baklažanus perpjauti išilgai per pusę. Išskobti minkštimą, supjaustyti jį kubeliais ir apšlakstyti citrinos sultimis, jomis taip pat įtrinti išskobtų baklažanų vidų. Česnaką susmulkinti ir įtrinti juo baklažano vidų, pasūdyti.

2. Pomidorus nulupti ir supjaustyti kubeliais. Susmulkinti petražoles ir svogūnų laiškus.

3. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Svogūnų galvutes supjaustyti, sumaišyti su jautienos faršu ir pakepinti aliejuje. Pabaigoje sudėti susmulkintas daržoves ir dar šiek tiek patroškinti. Pagardinti žiupsneliu Parmezano, petražolėmis ir prieskoniais. Į išskobtus baklažanus pridėti paruošto įdaro ir apibarstyti sūriu. Kepti 70 min.

Paruošimui: 40 min;
Energetinė vertė: 330 kcal/1porc.
Baltymai: 23 g,
Riebalai: 23g,
Angliavandeniai: 8 g.

Farširuota saldžioji paprika su kedro riešutėliais

4 porcijos

4 svogūnų galvutės,
2 obuoliai,
1 valg. šaukštas ištirpinto sviesto,
100 g. razinų,
500 g raugintų kopūstų,
75 g kedro riešutėlių,
1 valg. Šaukštas sezamo sėklų,
8 saldžiosios paprikos ankštys,
125 g sultinio iš kubelių,
vieno svogūno laiškai,
100 g grietinės.

Gaminimas:

1. Dvi svogūnų galvutes supjaustyti kubeliais. Obuolius perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti kubeliais. Svogūnus apkepinti svieste. Pabaigoje sudėti razinas ir obuolius, dar truputį pakepinti. Sudėti raugintus kopūstus, viską pagardinti druska ir prieskoniais, troškinti 15 min. Kedro riešutėlius ir sezamo sėklas truputį apkepinti ir suberti į kopūstus.

2. Orkaitę įkaitinti iki 200°. Saldžiąją papriką perpjauti pusiau išilgai ir pašalinti sėklas. Papriką prifarširuoti kopūstais. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti į ją farširuotą papriką, supilti sultinį ir dėti į orkaitė 30 min.

3. Svogūnų laiškus nuplauti ir susmulkinti. Ant iškepusios paprikos kiekvienos puselės uždėti po šaukštą grietinės ir pabarstyti svogūnų laiškais.

Paruošimui: 50 min.
Energetinė vertė: 400 kcal/1porc;
Baltymų: 12 g;
Riebalų: 23g;
Angliavandenių: 34 g.

Primename: Kedro riešutus ir sezamo sėklas kepinant labai greitai galima sudeginti, todėl būkite ypač atsargūs. Kepinant neatsitraukite nuo keptuvės ir visą laiką maišykite medine lopetėle.

Farširuoti pomidorai

4 porcijos

8 vidutinio dydžio pomidorai,
250 g pievagrybių,
1 pundelis petražolių,
1 svogūno galvutė,
1 skiltelė česnako,
2 valg. šaukštai sviesto,
4 valg. šaukštai grietinėlės,
pagal skonį druskos, pipirų,
2 riekelės baltos duonos skrebučiams,
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
100 g tarkuoto “Žementalio”,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto.

Gaminimas:

1. Pomidorus nuplauti, nupjauti “kepurėles” ir išskobti minkštimą. Grybus nuvalyti, susmulkinti. Supjaustyti petražoles, svogūną ir česnaką.

2. Orkaitę įkaitinti iki 200°. 1 šaukšte sviesto pakepinti svogūnus. Pridėti česnaką, petražoles ir grybus ir pastoviai maišant kepinti 2 min. Supilti grietinėlę, truputį pakaitinti ir pagardinti prieskoniais ir druska.

3. Baltos duonos riekeles pakepinti tosteryje ir supjaustyti smulkiais kubeliais. Sumaišyti su grybų mase, kiaušiniu, kiaušinio tryniu ir 2/3 sūrio. Pagardinti prieskoniais ir druska.

4. Išskobtus pomidorus pripildyti paruošto faršo ir sudėti juos į riebalais išteptą kepimo formą. Ant viršaus suberti likusį sūrį ir sudėti sviestą. Kepti 20 min. Papuošti petražolėmis.

Paruošimui: 40 min;
Energetinė vertė: 260 kcal;
Baltymų: 14g;
Riebalų: 19g
Angliavandenių: 10g.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją