Šiemet pirmą kartą į mokyklos suolą atsisės 34 000 pirmokų, o kiek dar bus tokių, kurie toliau tęs mokslus aukštesnėse klasėse? Šie skaičiai tik dar kartą parodo, kaip svarbu iš anksto susiplanuoti mokyklinius pirkinius, jei nenorite paskutinių ramių vasaros dienų praleisti lakstant po kanceliarinių prekių džiungles kartu su būriu kitų užsimiršusių tėvelių. Tad kaip reikėtų išsirinkti tinkamas mokyklines prekes, kad jomis būtumėt patenkinti ir jūs, ir jūsų vaikai? Pabandysime atsakyti į šį klausimą.

Kur pirkti?

Prieš neriant į kanceliarijos reikmenų vandenis, reiktų apsispręsti, kaip racionaliai panaudoti mokyklinukams skirtus pinigus. Šiuo atveju galimi keli variantai – nedidelės, įvairiose miesto dalyse išsibarsčiusios kanceliarinės parduotuvėlės, didieji prekybos centrai arba specializuotos kanceliarijos prekių parduotuvės. Pastarasis variantas geriausiai tiks tiems, kas nori sutaupyti laiko ir žada pirkti daug prekių, nes viską galės rasti po vienu stogu.

Nedidelėse kanceliarinėse krautuvėlėse galbūt rasite tai, ko trūko jūsų mokyklinei kolekcijai, didieji prekybos centrai pasiūlys prekių, už kurias sumokėsite mažiausiai, o specializuotos kanceliarijos parduotuvės garantuos nemažą asortimentą bei kokybę už optimalią kainą.

Kaip išsirinkti tinkamų prekių?

Visose anksčiau paminėtose prekybos vietose teks gerai pasvarstyti, kokias mokyklines prekes pasirinkti, kad Jūsų vaikas būtų patenkintas ir jomis sėkmingai naudotųsi visus mokslo metus ar net dar ilgiau. Tad iš pradžių siūlome pasinaudoti keletu patarimų.

- Kad neapakintų parduotuvių lentynose gulinčių prekių gausa bei spalvingumas ir nepirktumėme visko iš eilės, susidarykite pačių būtiniausių mokyklinių reikmenų sąrašą. Su juo ir patys puikiai orientuositės kanceliarinių prekių gausybėje, ir parduotuvių konsultantai lengviau galės padėti išsirinkti geriausią variantą. Kai kuriuose specializuotuose prekybos centruose būtiniausių mokyklinių pirkinių sąrašai jau yra paruošti.

- Bendrovės „An-office“ klientų aptarnavimo specialistė Agnė Šimkūnaitė pataria: „Iš pradžių įsigykite būtiniausias prekes: kuprinę, sąsiuvinius, rašymo priemones, o prasidėjus mokslo metams mokyklinius reikmenis galėsite papildyti pagal poreikius ir mokytojų pageidavimus ar patarimus.“

- Sprendžiant kainos ir kokybės dilemą, patariame didesnį dėmesį vis dėlto skirti kokybei. Gal šios prekės ir yra šiek tiek brangesnės, tačiau kaina tikrai atitinka jų vertę. Nenorėdami tų pačių mokyklinių reikmenų keisti kelis kartus per metus, pasikliaukite žinomais vardais.

- Norėdami, kad jūsų vaikas būtų sveikas, rinkitės ergonomiškas mokyklines prekes: patogias, taisyklingą laikyseną formuojančias kuprines, ekologiškai švarius flomasterius, molio, modilino, dekoravimo dažų produktus ir t.t.

- Sąsiuvinius geriau rinkitės storesniais viršeliais bei lapais, suapvalintais kampais, kad jie išliktų tvarkingi ir vaikas nesijaudintų dėl persigėrusio rašalo.

- Gailutė Sutkutė, bendrovės „Rašylas“ prekybos skyriaus viršininkė, davė štai tokį patarimą: „Mažesnio amžiaus moksleiviams, ypač pirmokams, sunku išmokti rašyti su rašaliniu parkeriu, tad geriausia jiems nupirkti mažus, patogius bei su stipresne iridžio plunksna. Tada vaikas ir smarkiau paspaudęs, nenulauš ar kitaip nesugadins parkerio.“

- Jeigu norite sutaupyti laiko renkant didžiulį mokyklinių prekių arsenalą ir nevargti derinant skirtingus reikmenis, galite įsigyti specialius mokyklinius komplektus. Juose visos reikalingiausios prekės būna išmargintos panašiais piešiniais ar raštais, todėl vaikas atrodo ne tik tvarkingas, bet ir madingas.

- Jeigu jūsų vaikas yra kairiarankis, paieškokite tik jam skirtų kanceliarinių prekių. Specialiai pritaikytų žirklių, liniuočių, drožtukų ir plunksnakočių galima rasti specializuotose mokyklinių reikmenų parduotuvėse.

Kokios prekės yra kokybiškos bei ergonomiškos?

Bendrovės „Daily Service“ pardavimų ir marketingo direktorius Aidas Kaubrys prioritetą skiria kelių kompanijų prekėms: „Geriausia rinktis firmas, kurios jau turi patirties bei orientuojasi vien tik į kanceliarinių prekių gamybą. Jų sprendimai – originalūs ir šiuolaikiški, pritaikyti moksleivio patogumui bei komfortui“.

Geriausia rinktis tas firmas, kurios pasižymi ekologiškais gaminiais. Iš tokios produkcijos verta paminėti mamoms itin aktualius lengvai nusiplaunančius flomasterius. Juk svarbu, kad naudodamiesi savo mokykliniais reikmenimis, mažieji ne tik jaustųsi gerai, bet ir nesugadintų kitų daiktų, o išpurvintų drabužių dėmes būtų lengva išnaikinti. Besirūpinant vaiko užimtumu, bet tuo pačiu ir namų švara, specializuotuose kanceliarinių prekių parduotuvėse galima rasti ir prie gobelenų, drabužių ar baldų neprilimpantį plastiliną.

“Yra kelios naujos mokyklinių priemonių serijos, kuriose skirtingi reikmenys vienodo stiliaus, taigi moksleivis gali įsigyti vienodo dizaino prekių komplektą“, - pasakojo A. Kaubrys.

Svarbiausia, kad produkcija negadintų mažųjų sveikatos, kad kuprinės būtų patogaus portfelio formos, padėtų formuoti taisyklingą laikyseną, būtų su plačiais, reguliuojamo ilgio paminkštintais diržais bei minkštomis „pagalvėlėmis“ nugaros pusėje. Dažnai ne vieną kilogramą sveriančius vadovėlius ir gydytojai pataria nešioti patogiose kuprinėse.

„Išties, renkantis kuprinę, tikrai neverta gailėti pinigų. Kasdien nešioti ne vieną storą vadovėlį, tikrai bus lengviau su paminkštinta kuprine“, - mano A.Šimkūnaitė.

Iki rugsėjo pradžios dar yra šiek tiek laiko, tačiau tikrai nieko neprarasite, jei jau dabar pradėsite savo vaikui ieškoti tinkamų mokyklinių prekių. Nors naujas, originalus ir kokybiškas mokyklinis bagažas tiesiogiai nepagerins mokymosi rezultatų, tačiau tai bus puikus paskatinimas su malonumu kibti į mokslus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją