Dvylikai porcijų jums reikės:


Tešlai –

250 g miltų,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
1 žiupsnelio druskos,
75 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
125 g sviesto,
500 g džiovintų žirnių arba pupelių tešlai prispausti kepant.

Įdarui –

300 g abrikosų,
3 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
150 g cukraus pudros,
120 ml abrikosų sulčių,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
1 valg. šaukšto krakmolo,
200 ml grietinėlės.

Beze –

3 kiaušinių baltymų,
150 g cukraus.

Kepimo formą su banguotais krašteliais sutepkite riebalais. Įkaitinkite orkaitę iki 200° C

Miltus persijokite, įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį bei įberkite žiupsnelį druskos. Apibarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite supjaustytą atšaldytą sviestą.

Dideliu peiliu viską sukapokite ir greitai užminkykite tešlą. Suvoliokite tešlą į rutulį ir suvyniokite ją į polietileno plėvelę. Pusvalandžiui tešlą padėkite į šaldytuvą.

Po to tešlą apminkykite ir ant miltais apibarstyto stalo iškočiokite. Apvyniokite tešlos skritulį aplink kočėlą ir perkelkite jį į paruoštą kepimo formą.

Tešlą rankomis prispauskite prie dugno ir kraštelių, o perteklių nupjaustykite. Dugną keliose vietose pabadykite šakute.

Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir ant jo suberkite džiovintus žirnius arba pupeles, kad tešla susuislėgtų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dešimt minučių apatiniame orkaitės lygyje.

Iškepusį pyrago pagrindą iš orkaitės išimkite ir atsargiai nuimkite kepimo popierių su žirniais. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.

Abrikosus nuplaukite, 1 minutei pamerkite į verdantį vandenį, suberkite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę. Pašalinkite kauliukus, o minkštimą smulkiai supjaustykite.

Pagaminkite įdarą. Kiaušinius sumaišykite su kiaušinių tryniais. Į kiaušinių masę persijokite cukraus pudrą. Viską gerai išplakite, palaipsniui suberdami krakmolą.

Atskirai išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į įdarą. Suberkite smulkintus abrikosus ir atsargiai išmaišykite. Kremą vientisu sluoksniu iškrėskite ant tešlos, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 minučių.

Pagaminkite beze. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi. Masę sudėkite į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždės pavidalo antgaliu ir išspauskite ant pyrago „roželes“. Pašaukite į orkaitę ir dvi-tris minutes kepkite, įjungę grilio funkciją.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją