Tešlai –
250 g miltų,
1 kiaušinio,
1 kiaušinio trynio,
1 žiupsnelio druskos,
75 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
125 g sviesto,
500 g džiovintų žirnių arba pupelių tešlai prispausti kepant.
Įdarui –
300 g abrikosų,
3 kiaušinių,
2 kiaušinių trynių,
150 g cukraus pudros,
120 ml abrikosų sulčių,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
1 valg. šaukšto krakmolo,
200 ml grietinėlės.
Beze –
3 kiaušinių baltymų,
150 g cukraus.
Kepimo formą su banguotais krašteliais sutepkite riebalais. Įkaitinkite orkaitę iki 200° C
Miltus persijokite, įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį bei įberkite žiupsnelį druskos. Apibarstykite cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberkite supjaustytą atšaldytą sviestą.
Dideliu peiliu viską sukapokite ir greitai užminkykite tešlą. Suvoliokite tešlą į rutulį ir suvyniokite ją į polietileno plėvelę. Pusvalandžiui tešlą padėkite į šaldytuvą.
Po to tešlą apminkykite ir ant miltais apibarstyto stalo iškočiokite. Apvyniokite tešlos skritulį aplink kočėlą ir perkelkite jį į paruoštą kepimo formą.
Tešlą rankomis prispauskite prie dugno ir kraštelių, o perteklių nupjaustykite. Dugną keliose vietose pabadykite šakute.
Ant tešlos uždėkite kepimo popierių ir ant jo suberkite džiovintus žirnius arba pupeles, kad tešla susuislėgtų. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite dešimt minučių apatiniame orkaitės lygyje.
Iškepusį pyrago pagrindą iš orkaitės išimkite ir atsargiai nuimkite kepimo popierių su žirniais. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių.
Abrikosus nuplaukite, 1 minutei pamerkite į verdantį vandenį, suberkite į sietelį, perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite nuo jų odelę. Pašalinkite kauliukus, o minkštimą smulkiai supjaustykite.
Pagaminkite įdarą. Kiaušinius sumaišykite su kiaušinių tryniais. Į kiaušinių masę persijokite cukraus pudrą. Viską gerai išplakite, palaipsniui suberdami krakmolą.
Atskirai išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į įdarą. Suberkite smulkintus abrikosus ir atsargiai išmaišykite. Kremą vientisu sluoksniu iškrėskite ant tešlos, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 35-40 minučių.
Pagaminkite beze. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi. Masę sudėkite į konditerinį maišelį su dideliu žvaigždės pavidalo antgaliu ir išspauskite ant pyrago „roželes“. Pašaukite į orkaitę ir dvi-tris minutes kepkite, įjungę grilio funkciją.
Skanaus!