Gera naujiena – galima parinkti labai panašią spalvą. Bloga naujiena – tikriausiai nebus įmanoma parinkti spalvos taip idealiai, kad ja pakaktų nutepti tik prasčiau atrodančias vietas. Jei nežinote anksčiau naudotų dažų gamintojo ir rūšies, bus dažų blizgumo skirtumų. Tai bus akivaizdu net ir dažant tapetus, rašoma www.gardenandhearth.com.

Tačiau nepraraskite vilties. Jums gali tekti nudažyti visą sieną (reikia tikėtis, kad tai nėra beprotiškai didelė ir aukšta siena), bet kol neprieisite prie pat ir priekabiai neapžiūrinėsite, niekas nesužinos, kad spalvų atitikimas nėra idealus.

Jei neturite senų dažų ar pavyzdžio, kurį galėtumėte atnešti į dažų parduotuvę, rinkitės kiek įmanoma daugiau „artimų“ spalvų mėginių. Pridėkite visus šiuos pavyzdžius prie sienos ir pasirinkite tą, kuris yra panašiausias. Jei tinkamai pasirinksite, nežymūs spalvos ir tonos skirtumai nebus svarbūs.

Patarimas: pasirinkite labai nežymiai tamsesnę spalvą nei reikia. Kodėl? Todėl, kad tokiu būdu dažniau pasiseka atrasti iš tikrųjų artimą spalvą. Be to, jei pasirinkta spalva visgi yra iš tikrųjų per tamsi, ją galima nesunkiai pašviesinti pridedant šiek tiek baltos spalvos dažų. Jei spalva yra pernelyg šviesi, tai vargu ar sugebėsite ją patamsinti, nebent po ranka turėsite daug įvairių spalvinimo medžiagų.

Medinių rėmų spalvos parinkimas

Jei nesate tikri, kad seni dažai yra grynai baltos spalvos (norėdami pasitikrinti, pridėkite baltą popieriaus lapą), tai dažniausiai paprasčiau yra nunešti pavyzdį į dažų parduotuvę.

Norint paimti vidinių rėmų spalvos pavyzdį galima nuimti dažytą vidaus termometrą ar net gabalėlį lango rėmo ar durų staktos, jei jis nuteptas dažais.

Lauko dažų spalvų derinimas

Dažniausiai tai paprasta – beveik visada būna, ką galima nuimti nuo namo ir nunešti į dažų parduotuvę spalvoms derinti: lietaus nutekamojo latako apatinė dalis, telefono laidų dėžės dangtelis, užraktas, tvoros skersinis...

Beicavimo spalvos derinimas

Galima derinti ir viduje, ir lauke laikomų medžio gaminių beico spalvą. Tai yra gana sudėtinga, nes nauja mediena į beicavimą gali reaguoti šiek tiek kitaip nei sena. Į dažų parduotuvę reikės nusinešti ir seno beicuoto gaminio pavyzdį, ir naujos medienos, kurią žadama beicuoti, pavyzdį. Tik tuomet spalvų derinimas bus atliktas geriausiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją