…susidūrimas su liga


“Slaugydama sergantį tėtį susidariau ryškų ligoninės vaizdą ir dabar žinau, kaip jaučiasi sergantis bei kenčiantis žmogus, žinau, kas yra skausmas, – atsiduso Audrė, prisiminusi nelinksmas akimirkas, praleistas ligoninėje. - Gyvendama savais rūpesčiais net nepagalvojau, kad aplinkui gali būti tiek daug skausmo“.

…prabangos dalykai

“Besikartojanti kiekvieną pavasarį ir rudenį sloga tikra smulkmena, ypač kai saują vaistų paskubomis užgeriu tradicine arbata su medumi, – smagiai nusijuokusi Audrė patikino, kad tik pasijutusi visiškai prastai, prisimena, jog pasilengvinti padėtį galima dar ir įmerkus kojas į karštą vandenį. Iš močiučių išmokti gydymosi metodai labai mieli, tačiau jiems reikia laiko bei kantrybės, o įsisukus į kasdienį bėgimo ratą šie du dalykai tampa tikra prabanga, todėl nieko kito nebelieka, kaip organizmui smogti tabletėmis”.

…teisė į poilsį

“Kadangi esu per daug nekantri, jokių ypatingų dietų nesilaikau. Tiesiog riebiai nebevalgau, o galėdama rinktis burokėlių mišrainę su majonezu ar aliejumi, renkuosi pastarąją – atviravo Audrė. – Tiesa, kartais, parbėgus po dienos darbų, mėginu atkalbėti save ir nuo vakarienės, tačiau, tai ne visuomet pavyksta. Miegas tuščiu pilvu yra ne kas kita, o tik noras neapkrauti skrandžio, taip pat turinčio teisę į poilsį”.

…ne itin pasisekę žaidimai

Prakalbus apie namų ruošą ir kitus buities rūpesčius, žurnalistė tik skėstelėjo rankomis: “Nors po darbo lekiu į parduotuvę ir prisikraunu pilną bagažinę įvairiausių produktų, esu labai negabi kulinarė. Tačiau... - neramiai pasimuisčiusi kėdėje, pradėjo pasakoti įvairiausias istorijas, kaip iš nuobodaus maisto gaminimo pavyksta pasidaryti linksmų pramogų, juolab kad skaniai pavalgyti taip pat didžiulis malonumas. Todėl ir išmokau dalykus, apie kuriuos ne itin išmanau ir moku, paversti žaidimu, tegu ir ne visuomet pasisekusiu...”

…džiaugsmas ir priešas

“Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad dirbu labai judrų darbą, – nusikvatojusi Audrė gudriai prisimerkė. - Tačiau judu ne aš, o automobilis, vežantis mane į priekį, ir namo grįžtu pavargusi, tarsi nė minutei nebūčiau prisėdusi. - Automobilis tapo didžiausiu džiaugsmu ir priešu. Galbūt todėl ir sunku ištverti be tų kelių dešimčių minučių, praleistų sporto salėje, kuomet pastriksi ir pamankština raumenis, kad sąnariai sustingtų”.

…išdegintos ląstelės

“Būtų mažų mažiausiai nesąžininga tvirtinti, jog nežinau, ką reiškia nuotaikų kaita ,– stumtelėjusi nuo savęs tuščią kavos puoduką, laidos vedėja pasitaisė ant viršugalvio pūpsančius akinius nuo saulės. - Tokiais atvejais liaudiškasis 50 gramų prieš miegą kur kas geriau nei raminamosios tabletės”. Dar pridūrė, kad pasirodymas ekrane jau seniai joks stresas, o įprotis ir savotiškai maloni būsena, nes kiekviena sėkmė šimteriopai kompensuoja streso išdegintas smegenų ląsteles. “Perdėtas žmonių smalsumas kartais nėra malonus, – prisipažįsta Audrė, nesijaučianti kažkuo ypatinga, tik dirbanti “telike”. – Tačiau dar vaikystėje išmokau nematyti to, kas nemalonu ir ši savybė pačiose nesmagiausiose situacijose gelbsti ligi šiol...” .