Šešiolikai porcijų jums reikės:


200 g sviesto,
200 g džiūvėsėlių,
100 g lazdynų riešutų cukruje,
400 g varškės sūrio,
1 kg varškės,
2 citrinų tarkuotos žievelės,
4 valg. šaukštų citrinų sulčių,
2 pakelių želė tortams,
170 g cukraus,
200 ml apelsinų sulčių,
500 g įvairių uogų ( aviečių, mėlynių ir braškių).

Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su maltais riešutais bei džiūvėsėliais. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, išdėkite į ją paruoštą džiūvėsėlių ir riešutų masę, suspauskite, išlyginkite ir leiskite sustingti.

Varškės sūrį sumaišykite su varške, tarkuota citrinos žievele ir citrinos sultimis. Tortams skirtą žele ištirpinkite apelsinų sultyse. Į jas suberkite 150 g cukraus ir, nuolat maišydami, užvirinkite. Leiskite truputėlį pravėsti ir sumaišykite su varškės mase.

300 g uogų nuplaukite, perrinkite ir nusausinkite. Pusę varškės masės vientisu sluoksniu iškrėskite ant džiūvėsėlių ir riešutų masės. Ant viršaus išdėliokite uogas, padenkite likusia varškės mase, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms.

Likusias uogas nulaukite, perrinkite ir nusausinkite. Braškes galite perpjauti pusiau. Trečdalį uogų sumaišykite su likusiu cukrumi ir 100 ml vandens ir užvirinkite. Nukelkite uogas nuo ugnies, elektrinio mikserio pagalba sutrinkite tyrelę ir sumaišykite su likusiomis uogomis.

Varškės pyragą supjaustykite kvadratėliais, išdėliokite į lėkštutes ir apliekite uogų padažu. Galite papuošti mėtos lapeliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją