„Buvau vegetarė, tačiau nevalgydama mėsos, visą laiką abejojau, ar elgiuosi teisingai. Netikiu jokiais maisto derinimais ir esu pamišusi dėl bulvių – juk kiekvienas organizmas į maistą reaguoja skirtingai ir jei kažkas netinka, to nenori, nemėgsti ir, pagaliau, nevalgai, – sako dainininkė, mananti, jog svarbiausia nepersivalgyti ir nevalgyti kelių patiekalų iš karto. - Nepripažįstu valgymo, kai pradžioje patiekiamas užkandis, sriuba, po to karštas patiekalas ir pabaigai desertas...“

Reikia:

trijų pakelių (600 g) varškės,
dviejų stiklinių juodos duonos trupinių,
50 g sviesto,
4 šaukštų miltų,
1,5 stiklinės cukraus,
300 g grietinės,
150 g grietinėlės,
trupučio vanilinio cukraus,
vieno šaukštelio kepimo miltelių,
trupučio druskos,
cinamono,
vienos citrina,
pusės stiklinės migdolų plokštelių.

Varškę sutriname, maišydami įberiame cukrų bei vanilinį cukrų, įdedame grietinę, trynius, nutarkuotą citrinos žievelę, pusės citrinos sultis, truputį druskos. Gerai išmaišę, dalimis dedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dalimis dedame ir plaktos grietinėlės (tai vieno, tai kito). Tada sudedame plaktus baltymus. Skardą palaistome ištirpintu sviestu, paskirstome 1 stiklinę duonos trupinių, pabarstome cinamonu, supilame varškės masę. Viršų pabarstome duonos trupiniais, migdolų plokštelėmis. Kepame vidutinio karštumo orkaitėje, kol apkepas gražiai apskrus.

Skanaus!