Jo mūsų gyvenime jau nebėra beveik 3 metus, bet jo draugai vis dar pasakoja apie jį ir merginas, kurios su juo būna. Kai pasakau jo draugams, kad manęs nedomina, kuo jis užsiima, jis pats su manimi susisiekia.

Man reikia patarimo, kaip elgtis kitą kartą, kai jis su manimi susisieks. Atrodo taip, lyg jis nenorėtų manęs paleisti. Visada puoselėsiu jam tam tikrus jausmus, nes jis yra mano vaiko tėvas, bet tuo viskas ir baigiasi. Bet jei jis sužino, kad aš persikrausčiau, jis su manimi susisiekia. Niekada jam nedraudžiau matytis su vaiku – bet jis pats to nenori. Jo draugai sako, kad jis su vaiku nebūna dėl to, kad aš su juo neturėčiau, ką veikti“.

Psichologė Anna Martin: Puiku, kad esi stipri ir pakankamai ryžtingai nusiteikusi gyventi savo gyvenimą. Reikia daug drąsos ir pasitikėjimo savimi, kad galėtum pamiršti žlugusius santykius, ir visgi protingai palaikai ryšį savo sūnaus naudai. To paties pasitikėjimo savimi lygio palaikymas bendraujant su buvusiuoju ir sprendžiant iškilti galinčius vaiko globos klausimus padės tau nusistatyti taisykles, kurių turės laikytis buvusysis, rašoma www.ukparentslounge.com.

Kas tau iš tikrųjų svarbu? Ką sako ar galvoja kiti žmonės, ar tavo pačios savijauta? Jei tikrai atsisakei šių santykių, tai turėtum sugebėti išklausyti, bet nekreipti dėmesio į jokius komentarus, kuriuos pateikia jo draugai.

Tavo aplinkiniams žmonėms laikas suprasti, kad savo buvusiajam nebejauti to, ką jautei anksčiau. Išeik į šviesą, susitik su naujais žmonėmis, tegu tavo draugai pamato, kad mėgaujiesi savo naujuoju gyvenimu. Po kiek laiko jie susipras, kokia stipria tapai.

Su tokiu pasitikėjimo savimi kupinu požiūriu galėsi su savo buvusiuoju bendrauti be jokių užuominų į praeitį. Paaiškink jam kartą ir visiems laikams, kad tu gyveni savo gyvenimą ir linki jam viso ko geriausio jo santykiuose.

Taip pat pasakyk, kad su juo nori kalbėtis tik apie reikalus, susijusius su jūsų vaiku. Jei jis ir toliau su vaiku nesimatys – tai jo pasirinkimas. Palik jam duris atviras, kad jis turėtų erdvės persigalvoti – tai parodys tavo subrendimą bei atsakingumą. Ir tai, kad savo vaikui nori viso ko geriausio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją