4 ešerio filė ( po 180 g),
žiupsnelio petražolių,
200 ml sauso baltojo vyno,
druskos,
2 lauro lapelių,
žiupsnelio maltos ciberžolės arba šafrano,
1 arbat. šaukštelio garstyčių grūdelių.
Padažui –
1 riekelės baltos duonos,
2 česnako skiltelių,
120 g išgliaudytų kedro riešutėlių,
50 ml citrinų sulčių,
75 ml augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Plačiame puode užvirinkite 750 ml vandens kartu su vynu, 1 arbat. šaukšteliu druskos, keliomis petražolių šakelėmis, lauro lapeliu, ciberžole arba šafranu bei garstyčių grūdeliais. Į puodą įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu ir 6 minutes virkite ant silpnos ugnies. Po to žuvį išimkite, suvyniokite į aliuminio foliją ir padėkite į iki 75 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Pagaminkite padažą. Duoną užmerkite karštame vandenyje. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su nuspausta duona, 100 g kedro riešutėlių ir citrinų sultimis. Sutrinkite tyrelę, palaipsniui pildami augalinį aliejų. Paskui įpilkite tiek sultinio, kuriame virė žuvis, kad gautumėte vidutinio tirštumo padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žuvį išdėkite į lėkštes, apliekite padažu, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pipirais ir kedro riešutėliais. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.
Skanaus!