Keturioms porcijoms jums reikės:


4 ešerio filė ( po 180 g),
žiupsnelio petražolių,
200 ml sauso baltojo vyno,
druskos,
2 lauro lapelių,
žiupsnelio maltos ciberžolės arba šafrano,
1 arbat. šaukštelio garstyčių grūdelių.

Padažui –

1 riekelės baltos duonos,
2 česnako skiltelių,
120 g išgliaudytų kedro riešutėlių,
50 ml citrinų sulčių,
75 ml augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Plačiame puode užvirinkite 750 ml vandens kartu su vynu, 1 arbat. šaukšteliu druskos, keliomis petražolių šakelėmis, lauro lapeliu, ciberžole arba šafranu bei garstyčių grūdeliais. Į puodą įdėkite žuvį, uždenkite dangčiu ir 6 minutes virkite ant silpnos ugnies. Po to žuvį išimkite, suvyniokite į aliuminio foliją ir padėkite į iki 75 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Pagaminkite padažą. Duoną užmerkite karštame vandenyje. Česnaką nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite su nuspausta duona, 100 g kedro riešutėlių ir citrinų sultimis. Sutrinkite tyrelę, palaipsniui pildami augalinį aliejų. Paskui įpilkite tiek sultinio, kuriame virė žuvis, kad gautumėte vidutinio tirštumo padažą. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žuvį išdėkite į lėkštes, apliekite padažu, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pipirais ir kedro riešutėliais. Papuoškite žaliosios citrinos skiltelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją