Tyrėjai paklausė šių žmonių, kaip jie patys vertina pinigus ir kokią įtaką jų gyvenimui padarė pinigai. Be to, mokslininkai pamėgino išsiaiškinti, kas skatina žmones kaupti pinigus ir juos leisti.

Tyrimo rezultatai parodė, kad kuo didesnė sąskaita banke, tuo dažniau žmogus šypsosi. Moterų, kurių atveju šis teiginys yra teisingas, yra daugiau nei vyrų. 80 proc. moterų ir 78 proc. vyrų, kurių grynieji aktyvai viršija 500 tūkst. svarų, pripažino, kad pinigai daro juos laimingesnius.

70 proc. moterų mano, kad pinigai joms suteikė daugiau laisvo laiko. Du trečdaliai jų sakė, kad turtas pagerino jų sveikatą, o 63 proc. teigė manančios, jog didesnis atlyginimas didina pasitenkinimą darbu. Pinigai laimingas padarė ir 70 proc. moterų, kurių grynieji aktyvai vertinami nuo 100 tūkst. iki 500 tūkst. svarų.

Ataskaitoje, kurią sudarė "Economist Intelligence Unit", teigiama, kad vyrai dažniausiai pinigus leidžia asmeniniams treneriams, vairuotojams ir virėjams, o moterys - asmeniniams kirpėjams, apsaugos darbuotojams, stilistams ir privatiems gydytojams. Moterys mėgsta leisti pinigus keliaudamos, besilankydamos restoranuose ir kultūriniuose renginiuose. Moterų prioritetai - šventės ir namų įrengimas.

37 proc. moterų ir tik 12 proc. vyrų sakė, kad reguliarios kelionės po parduotuves teikia jiems malonumą.

Bendrovės A4E, kurios metinė apyvarta sudaro 100 mln. svarų, įkūrėja Ema Harison (Emma Harrison) sakė, kad dideli pinigai pridėjo jai laimės, nes suteikė "galimybių ir alternatyvų". 47 metų E. Harison, kurios asmeninis turtas vertinamas 55 mln. svarų, sakė: "Galiu daryti viską. Man nereikia galvoti apie sąskaitas, namų tvarkymą ar kitus kasdienius darbus".

Jei tikėsime šio tyrimo rezultatais, artimiausiu metu Didžiojoje Britanijoje bus daugiau laimingų moterų nei vyrų. 2020-aisiais Britanijoje 53 proc. milijonierių sudarys moterys.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją