Būkite daugiafunkciški


Medinės skrynios ir dėžės yra puikios drabužių ir kitų daiktų saugyklos. Bet jos taip pat gali būti panaudotos ir kitaip. Puošnią medinę dėžę taip pat galima panaudoti ir kaip kavos staliuką svetainėje, rašoma www.gardenandhearth.com.


Jums tereikia ją uždengti nėriniuota staltiese ar servetėlėmis. Kita galimybė – nusipirkti audeklo, kuriuo būtų uždengta dėžė. Ir štai, niekas niekada nesužinos, kad tai iš tikrųjų yra jūsų vasarinių drabužių (ar vilčių ir svajonių) saugykla.


Kai kurių dėžių dangčiai yra minkšti, kad ant jų galima būtų sėdėti. Tokias dėžes pastatykite prie sienos miegamajame, kad turėtumėte patogią vietą atsisėsti.


Kuo aukščiau – tuo geriau


Įsigykite lengvai sumontuojamų lentynų ir panaudokite jas niekučiams, statulėlėms augalams ar kitiems dalykams sustatyti. Lentynos suteikia galimybę saugiau padėti trapius dalykus, kad jiems pavojaus nekeltų negrabūs pirštai bei naminiai gyvūnai, o be to, taip pagražinamos sienos.

Tai sukuria jaukia namų aplinką ir, kas geriausia, atlaisvina stalų bei staliukų paviršius. Taisyklė šiuo atveju – kuo aukščiau, tuo geriau (dviejų metrų aukščio lentynose galima sutalpinti daugiau daiktų nei metro aukščio lentynose).

Veidrodžiai suteikia patalpai erdvės pojūtį

Veidrodžiai pasižymi gebėjimu padidinti kambarį ir sukurti erdvės pojūtį, kurio siekia daugelis gyventojų. Bet jie turi būti kabinami tinkamose vietose. Kitaip tariant, kabinkite veidrodžius taip, kad priešingoje pusėje būtų kas nors įdomaus – įrėminta nuotrauka, paveikslas, langas, gėlių vazonas ar įdomi namų dekoro detalė.

Dideli daiktai neretai būna geresni

Teisybė, tai gali prieštarauti erdvės taupymo idėjai, bet kartais keletas stambesnių baldų suteikia kambariui dydžio pojūtį, lyginant su kambariu, kuriame yra daug smulkesnių baldų. Pavyzdžiui, ilga sofa ir kavos stalelis svetainėje gali būti geriau nei du foteliai, daug kėdžių ir daug mažų stalelių.

Tą patį galima pasakyti ir apie lempas. Vienos didelės dėmesį patraukiančios lempos gali pakakti (jei ji patalpą apšviečia pakankamai).

Spalvos

Spalvos gali neįtikėtinai pakeisti kambarį. Kartais nuostabu, kaip dažų sluoksnis gali pagerinti viso kambario išvaizdą. Bet prieš pradedant atidarinėti dažų skardines ir mirkyti į jas dažų volelius, pasitikrinkite, ar namo šeimininkas leidžia tai daryti (jei esate nuomininkas).

Šviesesnės ir neutralesnės spalvos suteikia kambariui atviresnės, platesnės erdvės pojūtį. Tamsesnės spalvos taip pat gali būti tinkamos, bet jei esate konservatyvus ir atsargus, tai geriau laikykitės šviesiosios gyvenimo pusės.

Sangrūda kelia drebulį

Sangrūda – kuomet daiktų prigrūsta visur, ir nėra jokio organizuotumo ar tvarkingumo pojūčio. Niekas taip nesumažina kambario, kaip daiktų sangrūda ir betvarkė. Jau vien pats žodis kelia drebulį.

Išmokite organizuoti erdvę ir atrasti tinkamą vietą visiems turimiems daiktams (ypač popieriams, jų perteklius visuomet sukelia didžiulę sangrūdą ir betvarkę). Ir nekraukite visko atsitiktinai. Išmokite rūšiuoti ir organizuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją