Tegu jų problemos sprendimo būdai tampa pavyzdžiais, kuriais naudojantis vaikai reaguotų teigiamai, o jums nekiltų problemų ieškant naujo širdies draugo ar draugės, rašoma www.about.com.

Pasiimkite juos kartu į vienišių susirinkimus

Kai pradėjau susitikinėti, mano dukterims buvo 7 ir 10 metų. Vietiniame prekybos cente buvo toks renginys, vadinamas „Vienišių antradieniais“, kuomet vieniši suaugusieji, turintys vaikų, prisisegdavo savo vardo korteles ir eidavo apsipirkinėti. Iš esmės tai yra dviejų kiškių nušovimas vienu šūviu – nusiperkate tai, ko jums reikia vakarienei ir susitinkate su kitais panašioje padėtyje esančiais vienišais žmonėmis.

Tokiu būdu mano dukterys nesunkiai reagavo į mano bendravimą su moterimis, tuo pačiu darant tai, kas joms buvo jau įprasta. Manau, kad tai emociškai mažiau apsunkina.

Harris, 42 m.

Kartu sudarykite „Reikiamų savybių“ sąrašą

Kai savo 6 ir 8 metų sūnums pasakiau, kad žadu vėl pradėti susitikinėti su moterimis, leidau jiems žinoti, kad vieną dieną norėčiau antrąkart susituokti, tačiau ta moteris turėtų būti labai ypatingas žmogus, pasižymintis tam tikromis savybėmis.

Kartu su vaikais aptarėme, kokios šios savybės turėtų būti. Pasakiau, kad norėčiau susirasti moterį, kuri būtų protinga, turėtų humoro jausmą, būtų maloni ir rūpestinga, o vaikai savo būtinų savybių sąraše įrašė, kad ji turėtų mokėti gerai pagaminti sausainius su šokolado gabaliukais ir vedžiotų juos į atrakcionų parkus.

Kai jau pradėjau susitikinėti, jiems buvo pasakoma, kad ieškau moters su visomis mūsų išvardintomis savybėmis bei kad pranešiu, ar sutikta moteris atitinka visus reikalavimus. Manau, kad kartu sudarius sąrašą jie nesijautė atstumti – jiems buvo žinoma, kad man įdomi jų nuomonė ir kad aš sprendimus priimu galvodamas apie juos.

Paulius, 43 m.

Patikinkite, kad jūsų naujas širdies draugas nesistengs užimti kito žmogaus vietos

Prieš pradedant susitikinėti po skyrybų su vyru pasisodinau savo vaikus – jiems tuo metu buvo 8 ir 10 metų – ir pasakiau jiems, kad ruošiuosi netrukus pradėti daryti tokius dalykus, kaip ėjimas vakarieniauti ar į kiną su kitais vyrais, kad su jais susipažinčiau artimiau ir sužinočiau, ar tai yra žmonės, su kuriais man malonu leisti laiką.

Pasakiau, kad vieną dieną norėčiau sutikti kažką, su kuo norėsiu būti kiekvieną dieną, kaip būdavau kartu su tėčiu, bet nesvarbu, kas tai bebūtų, tėčio vietos niekas neužims ir netrukdys jiems leisti laiką su tėčiu. Nežinau, ar taip buvo dėl to pokalbio, bet vaikai niekada neparodė priešiškumo vyrams, su kuriais susitikinėjau.

Maralyna, 43 m.

Jei vaikai maži, tai paaiškinimai turi būti paprasti

Kai pradėjau susitikinėti su kitomis moterimis, mano sūnui tebuvo ketveri. Supažindinau jį su idėja, kad turiu draugę, su kuria norėčiau jį supažindinti. Ji taip pat turėjo panašaus amžiaus sūnų ir paaiškino, kad jos draugas turi tokio paties amžiaus sūnų bei kad visi kartu vyksime pabūti parke.

Tuo metu jos nė karto nepavadinau savo „drauge“. Jaučiau, kad romantiškų jausmų dviejų žmonių santykiuose aiškinimas jam būtų per daug sudėtingas tokiame amžiuje. Vaikui paaugus paaiškinčiau daugiau apie santykių su moterimis prigimtį, bet kai jis buvo tokio amžiaus, aš nemaniau, kad tai yra tinkama.

Tomas, 39 m.

Jei jie vyresni – rėžkite tiesiai

Kai pradėjau susitikinėti, nusprendžiau vaikams sakyti tiesą, bet tai padaryti buvo gana lengva, nes jiems tuo metu buvo 13 ir 16 metų. Pasakiau jiems, kad tikiuosi vieną dieną vėl įsimylėti ir ruošiuosi pradėti aiškintis, ar vieną dieną galėčiau grįžti prie susitikinėjimo.

Manau, kad taip pateikus naujieną vaikai ją lengviau priėmė. Mano vyresnioji duktė pasakė: „Mama, noriu, kad vėl atrastum meilę, todėl eik ir ieškok“. Tai išgirdusi jaučiausi, kad galiu tai daryti, be jokio kaltės jausmo.

Carole, 48 m.

Leiskite jūsų patirčiai supažindinti juos su susitikinėjimu

Prieš pradedant susitikinėti pasakiau savo 12 metų dukteriai, kad rengiuosi vėl pradėti susitikinėti, nes tiesiog negaliu praleisti galimybės įsimylėti antrąkart. Pasakiau jai, kad tikriausiai tuo metu susipažinsiu su nuostabiais ir galbūt ne tokiais nuostabiais vyrukais, paaiškindama, kad prieš atrandant nuostabųjį princą gali tekti susitikti su daug rupūžių.

Jaučiu, kad norėjau, kad ji savo mamą vertintų kaip žmogų, kuriam tenka patirti susitikinėjimo pakilimus ir nuosmukius, su kuriais ir ji vieną dieną tikriausiai susidurs. Norėjau ją parengti, kad kai ji eis į pasimatymus, galėtų kreiptis į mane patarimo ir paramos, nes žinos, kad esu patyrusi kažką panašaus.

Johanna, 44 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją