Net jei esate liekna, vis dėlto galite turėti didelį kūno riebalų procentą, palyginti su raumenų audiniu – štai kodėl galite atrodyti suglebusi. Todėl vien tik dieta negarantuoja, kad jūsų kūnas atrodys lieknas ir tvirtas, rašoma www.health.msn.com.

Pasipriešinimo pratimai turi būti kūno stangrinimo dalis – taigi kilnodama svarmenis esate teisingame kelyje. Bet jums reikia laiko ir reikia tęsti treniruotes pereinant prie sunkesnių svarmenų.

Naujagimių motinų rankos – vienos gražiausių. Kūdikiui gimus, mamos kilnoja nuo trijų iki keturių kilogramų kasdien. Vaikui augant, auga ir svoris, kurį kilnoja mama. Trimetis vaikas, kuris vis dar reikalauja, kad mama jį panešiotų, sveria jau ir penkiolika kilogramų. Taigi per kelerius metus mama pereina nuo trijų iki penkiolikos kilogramų „svarmens“ kilnojimą – ir jos rankos atrodo tvirtos bei stangrios, net jei ji turi antsvorio.

Kita vertus, sportuojančios moterys dažnai atsisako net pakelti penkių kilogramų svarmenį, ką jau kalbėti apie dešimties ar penkiolikos. Jos bijo persitempti – bet tik nuolat didinant svorį įmanoma pasiekti geriausių rezultatų.

Svarbiausia saugiai sportuojant – viską daryti savo laiku ir nekelti per daug ir per greitai. Kas kelias savaites padidinkite kilnojamą svorį pora kilogramų. Žinosite, kad svoris jums per sunkus, jei po treniruotės skaudės sąnarius.

Jei pereiti prie sunkesnių svarmenų per sunku, sunkesniuosius naudokite tik keliems pakėlimams atlikti. Pavyzdžiui, jei kiekvieną kartą dviejų su puse kilogramų svarmenį pakeliate tris serijas po dvylika kartų, pamėginkite atlikti dvi serijas su tuo pačiu, o vieną – su sunkesniu svarmeniu. Arba kiekvienos serijos metu du – keturis kartus pakelkite sunkesnį svarmenį, o pratimą užbaikite lengvesniu.

Svarbiausia – stimuliuoti raumenis vis didėjančiomis dozėmis, kad jie taptų vis stipresni. Jei persitempsite, jusite skausmą, bet jei netobulėsite, nieko nepasieksite. Taigi reikia eksperimentuoti su skirtingais svorio variantais ir surasti būdą, kaip kiekvienos treniruotės metu mesti sau vis naują mažą iššūkį.

Raumenų masės pagerėjimą pastebėsite ne po savaičių, o po mėnesių. Taigi nesiliaukite sportuoti, bet būkite kantri. Išmėginkite skirtingus pratimų variantus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)