Keturioms porcijoms jums reikės:


1 kg šviežių agurkų,
4 kiaušinių,
2 ryšulėlių ridikėlių,
100 g majonezo,
500 g virto jautienos liežuvio,
1 valg. šaukšto kapotų krapų,
2 valg.šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Vidutinio dydžio agurkus kruopščiai nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir nupjaustykite galiukus. Kiekvieną agurką perpjaukite išilgai pusiau ir šaukšteliu pašalinkite sėklas bei dalį minkštimo. Jei agurkai kartoki, juos reikėtų nulupti.

Kiaušinius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Po to vandenį nupilkite, kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite ir smulkiai sukapokite.

Ridikėlius nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Keturis ridikėlius atidėkite papuošimui, o likusius ridikėlius sutarkuokite stambia trintuve. Tarkuotus ridikėlius sumaišykite su kapotais kiaušiniais, kapotais krapais ir smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais bei pagardinkite majonezu.

Šaltą virtą jautienos liežuvį supjaustykite plonais griežinėliais skersai audinių.

Agurkų puseles išdėkite į lėkštes ir užpildykite kiaušinių, žalumynų bei ridikėlių salotomis. Kiekvieną liežuvio griežinėlį sulenkite pusiau ir uždėkite ant įdaryto agurko puselės. Atidėtus keturis ridikėlius apipjaustykite roželių pavidalu ir išdėliokite juos į lėkštes kartu su įdarytais agurkais. Pagal pageidavimą, galite patiekalą papuošti žalumynais.

Patarimas: Liežuvį užpilkite šaltu vandeniu, užvirinkite ir nugriebkite putelę. Jautienos liežuvį virkite tris-keturias valandas, veršienos ar kiaulienos liežuvius virkite apie dvi valandas.

Kad liežuvis išvirtų aromatingas, likus vienai valandai iki virimo pabaigos į sultinį įdėkite ropinį svogūną, morką, petražolės šaknį, lauro lapelį, įberkite juodųjų pipirų žirnelių ir druskos, rašoma žurnale „Prijatnogo apetita“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją