Penktadienį paskelbtame 70 metų aktorės gydytojo Ronaldo Thompsono pareiškime sakoma, kad E.Taylor buvo atliekama radioterapija dėl pagydomo formos odos vėžio. Daugiau informacijos apie aktorės sveikatos būklę neskelbiama.

Pastaraisiais metais aktorė turėjo nemažai sveikatos problemų. Prieš dvejus metus ji buvo paguldyta į ligoninę dėl plaučių uždegimo, dar metais anksčiau 10 dienų pragulėjo ligoninėje besigydydama sužeistą nugarą.

1997 metais jai buvo pašalintas gerybinis galvos auglys, buvo atliktos dvi klubo keitimo operacijos. 1995 metais aktorė gydėsi padidėjusį kraujospūdį ir aritmiją. 1990 metais E.Taylor vos nemirė nuo kvėpavimo takų ligos, dėl kurios ji trims mėnesiams atsigulė į ligoninę.

1960 metais už vaidmenį filme "Baterfyldas 8" ("Butterfield 8") E.Taylor gavo "Oskarą" už geriausią moters vaidmenį. 1966 metais ji vėl buvo apdovanota "Oskaru" už vaidmenį filme "Kas bijo Virdžinijos Vulf?" ("Who's Afraid of Virginia Woolf?"). 2000 metų gegužę Londone gimusiai aktorei buvo suteiktas damos titulas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją