"Jūsų asmenybė, kompozitoriaus talentas ir kupinas aktyvios veiklos gyvenimas ištisus dešimtmečius rašė ir teberašo lietuvių muzikos, lietuvių kultūros istoriją. Saviti ir talentingi vokaliniai ciklai, oratorijos, operos ir kompozicijos ne kartą buvo pripažinti ir įvardyti kaip vienas įdomiausių šiandieninės mūsų muzikos puslapių", - rašoma prezidento sveikinime.,

Žymiausi B.Kutavičiaus kūriniai - "Panteistinė oratorija" (1970 m.), "Paskutinės pagonių apeigos" (1978 m.), "Iš jotvingių akmens" (1983 m.). Šie stambios formos oratoriniai opusai ryškiausiai reprezentuoja B.Kutavičiaus kūrybos idėjines nuostatas bei stiliaus bruožus.

1987 metais kompozitorius B. Kutavičius buvo apdovanotas Lietuvos valstybine premija, 1995 metais - Lietuvos nacionaline premija, 1999 metais - Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino IV laipsnio ordinu bei Karininkų kryžiaus ordinu už nuopelnus Lenkijai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją