Šio festivalio tikslas - pristatyti nežinomus visuomenei menininkus ir supažindinti su naujų technologijų taikymo mene galimybėmis. Planuojama, kad kitais metais į festivalį bus pakviesti ir fotografai, dizaineriai, architektai.

Pasak organizatorių, festivalyje pasitelkus naujas technologijas bus jungiamas vaizdo ir muzikos menas. Šalia gyvai grojančių muzikantų ant galerijos sienų dviem vaizdo projektoriais bus rodomi multimedijos meno kūriniai. Žiūrovams žadama dalinti reprezentacines kompaktines plokšteles, kuriose pristatomas festivalis.

Festivalio metu Vytauto Didžiojo universiteto menotyrininkų studija MEN02 surengs seminarą "Skaitmeninis menas". ŠMIC buvo įkurtas prieš dvejus metus kaip Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus Informacijos ir švietimo skyriaus padalinys.

Centro tikslas - skatinti menininkų ir visuomenės bendravimą, kaupti šiuolaikinių Kauno menininkų duomenų bazę, kurti meno biblioteką, taip pat teikti informaciją apie įvairius renginius, tarptautinius projektus, parodas, galimybes dalyvauti menininkų pasikeitimo programose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją