„Nuotaika puiki. Prieš pat kolekcijos pristatymą Paryžiaus kosmetikos bendrovė „L'Oreal" atsiuntė netikėtą dovaną - specialiai man pagamintus kvepalus. Po trejų metų jų bus galima nusipirkti", - džiaugėsi drabužių dizaineris Juozas Statkevičius.

Mados specialistui tai pirmoji dovana artėjančio 33-iojo gimtadienio proga.

Kolekcijų pristatymams dizaineris renkasi netradicines vietas. Drabužiai buvo demonstruojami penkiose pereinamose galerijos „Židinys" salėse. Manekenės vaikščiojo iš vienos salės į kitą, todėl visi penkiose salėse sėdintys žiūrovai matė tą patį.

Staigmenos - kiekvienoje salėje stovinčios gėlių kompozicijos ir narvelis su paukščiais.

Vienas paukštis prieš renginį buvo paleistas iš narvelio. Per kolekcijos pristatymą jis skraidė po visas sales.

„Paukščiui ir menininkui reikia laisvės", - sakė J.Statkevičius.

Rudens kolekcijos pristatymas priminė 1970-1980 metus. Kiekvienas iš keturiasdešimties modelių buvo garsiai komentuojamas: drabužio pavadinimas, iš kokio audinio jis pasiūtas, kokia siuvimo technologija.

Renginio metu muzika skambėjo taip tyliai, kad buvo girdėti, kaip šiugžda drabužiai. Audinius dizaineris atsivežė iš Italijos ir Prancūzijos. Šio rudens spalvų paletė labai įvairi: juoda su rožiniais akcentais, pilka, chaki, tamsiai mėlyna, šviesiai mėlyna ir tamsiai ruda.

Siluetai - nuo patogių sportinių iki įliemenuotų klasikinių kostiumėlių. „Kolekcijoje išryškėja praeities nostalgija ir modernizacija", - paaiškino J.Statkevičius.