Jo nuomone, ženklus turtingų šalių gyventojų svorio padidėjimas yra normali biologinė žmogaus organizmo reakcija į riebų ir gausų maistą. Kalbėdamas mokslinėje konferencijoje A.Prentisas pareiškė, kad žmonija šiuo metu išgyvena permainų laikotarpį, kuris neatneš nieko gero. „Mes kardinaliai pakeitėme gyvenamąją aplinką per neįtikėtinai trumpą laiką – vos kelias kartas – ir tai negali neatsiliepti per ilgus amžius nusistovėjusiai medžiagų apykaitai. Per tūkstančius metų mūsų organizmas buvo pritaikytas kovai su badu“ – kalbėjo jis duodamas interviu BBC.

Nutukimui plisti padeda ir nejudrus gyvenimo būdas, kurį provokuoja technikos ir technologijos progresas. Dabartinės kartos perspektyvos tikrai niūrios: nuo venų išsiplėtimo iki diabeto ir vėžio. Profesorius sako, kad esami nutukimo gydymo metodai yra neefektyvūs ir brangūs. Išeitis – bendromis valdžios ir medikų pastangomis kovoti su žalingu aplinkos poveikiu, o ne kurti stebuklingus liesėjimo preparatus.

Nemažai išsivysčiusių šalių jau paskelbė, kad daugiau kaip 20 procentų jų gyventojų kenčia nuo klinikinio nutukimo, o didesnė pusė gyventojų turi antsvorio. Per pastaruosius 20 metų vidutinis žmogaus svoris ženkliai padidėjo. 1980 metais vidutinis vyras svėrė 73,7 kg, o vidutinė moteris – 62,2 kg. Šiandien tie rodikliai atitinkamai sudaro 81,6 ir 68,8 kg.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją