Aštuonioms porcijoms jums reikės:


Tešlai –

150 g miltų,
75 g sviesto,
35 g smulkaus cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
40 ml vandens,
žiupsnelio druskos.

Įdarui –

400 g braškių,
2 valg. šaukštai smulkiai sutrupintų sausainių,
6 valg. šaukštų raudonųjų serbentų žele.

Greitai užminkykite vientisą glotnią smėlinę tešlą iš visų nurodytų produktų. Suvyniokite tešlą į skaidrią polietileno plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite ir perkelkite į riebalais suteptą ir miltais apibarstytą kepimo formą. Keliose vietose tešlą pabadykite šakute, kad kepant nesutrūkinėtų. Tešlą uždenkite kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite džiovintų žirnių ar pupelių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

Braškes nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Stambias uogas perpjaukite pusiau. Iškepusį pyrago pagrindą išimkite iš orkaitės ir nuimkite kepimo popierių su žirniais. Atvėsinkite, apibarstykite sausainių trupinėliais ir ant viršaus išdėliokite braškes. Raudonųjų serbentų žele pakaitinkite su dviem šaukštais vandens ir apliekite ja braškes. Pyragą galite patiekti su plakta grietinėle.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją