Keturioms porcijoms jums reikės:

Baklažanams -



4 baklažanų,

druskos,

2 valg. šaukštų citrinų sulčių,

3 česnako skiltelių,

5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus.

Pomidorų padažui –

600 g pomidorų,
2 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukšto kapotų žalumynų.

Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite išilgai apytiksliai vieno cm storio griežinėliais. Apibarstykite druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Baklažanų griežinėlius kruopščiai apšluostykite popieriniu rankšluosčiu. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Baklažanų griežinėlius iš vienos pusės sutepkite alyvuogių aliejumi, padėkite ant karštų grilio grotelių ir kepkite apytiksliai dvi-tris minutes. Apverskite, sutepkite aliejumi kitą griežinėlių pusę, apibarstykite kapotais česnakais ir pakepkite dar truputėlį, kol baklažano minkštimas taps minkštas.

Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odelę ir kiekvieną pomidorą perpjaukite į keturias dalis. Pašalinkite sėklas, minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir sukapokite. Pomidorų kubelius bei kapotus česnakus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kapotų žalumynų. Keptus baklažanų griežinėlius patiekite su tirštu pomidorų padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją