Keturioms porcijoms jums reikės:


1 svogūno galvutės,
1 geltonosios saldžiosios paprikos ankšties,
2 pomidorų,
1 indelio tuno aliejuje (125 g),
pusės gūžės žaliųjų salotų,
50 g majonezo,
3 valg. šaukštų grietinės,
3 valg. šaukštų pomidorų padažo,
druskos,
maltų džiovintų čili pipirų,
2 valg. šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų.

Svogūno galvutę nulupkite, perpjaukite pusiau, o paskui supjaustykite plonais pusžiedžiais. Saldžiosios paprikos ankštį nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite juostelėmis.

Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelio pagrindus ir kiekvieną supjaustykite į aštuonias dalis. Tuną iš indelio išimkite ir supjautykite į nedidelius gabalėlius.

Žaliųjų salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Lapus suplėšykite į nedidelius gabalėlius ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlius, svogūnų pusžiedžius ir saldžiosios paprikos juosteles.

Majonezą, grietinę ir pomidorų padažą sumaišykite, pasūdykite ir pagardinkite džiovinto čili pipiro milteliais. Padažu apliekite salotas, o ant viršaus uždėkite pomidorų skilteles. Apibarstykite patiekalą smulkintais svogūnų laiškais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją