Birželio 18 d.–liepos 13 d. stovykloje „Šaunuolis“ per keturias pamainas galės pailsėti per 600 moksleivių. Per penkias dienas truksiančią pamainą vaikai bendraus su kariais, bus mokomi sveikos gyvensenos pagrindų, lavinti savitvardą ir drausmę.

Vaikus į stovyklą „Šaunuolis“ atrenka Vilniaus miesto savivaldybės socialinės apsaugos skyrius. Prioritetas teikiamas vaikams iš socialiai remtinų šeimų, rizikos grupių.

Nuo 2000 m. stovyklą „Šaunuolis“ pradėjo organizuoti visuomeninė organizacija „Vilniaus sveiko miesto biuras“ kartu su Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) kariais. 2003 m. Krašto apsaugos ministerija pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe dėl šios stovyklos organizavimo. Per penkias vasaras šioje stovykloje pabuvojo per 2 tūkst. moksleivių.

Kiekvieną vasarą į Vilniaus gatves pabyra apie 90 tūkstančių moksleivių. Kai kuriuos iš jų sunku kuo nors sudominti, dalis jų yra iš socialiai remtinų šeimų ar priklauso rizikos grupėms. Tokia stovykla yra didelis palengvinimas ir miestui, ir tėvams. Be to, ir patiems vaikams įdomu pamatyti, kaip gyvena kariai. Kartu jie ugdomi būti tėvynės patriotais ir gerais kariais.

Krašto apsaugos sistema jau beveik dešimt metų rūpinasi vaikų vasaros užimtumo problemomis. Kasmet krašto apsaugos sistemos organizuojamose stovyklose ir vaikų vasaros užimtumo renginiuose dalyvauja apie 10 tūkstančių moksleivių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją