Utenos rajono apylinkės teismas antradienį leido "Utenos trikotažui" vėl naudotis kreditinėmis linijomis, tačiau bendrovės vadovai teigia, kad didžiausius nuostolius bendrovei atnešė būtent bylinėjimasis, o ne teismo draudimas porą mėnesių naudotis paskolomis.

"Iš esmės nukentėjo mūsų geras vardas - tai pats didžiausias nuostolis, kurį mes patyrėme", į klausimą, kokius nuostolius įmonė patyrė dėl draudimo naudotis paskolomis, BNS atsakė "Utenos trikotažo" generalinė direktorė Nijolė Dubliauskienė.

Ji paneigė spaudoje pasirodžiusią informaciją, jog dėl teismo nutarties įmonė skaičiuoja apie 3,6 mln. litų nuostolių. "Įmonė yra didelė ir jos vadovybė sugebėjo išbalansuoti finansinius srautus taip, kad bendrovei nebuvo padaryti dideli nuostoliai, tačiau tam tikra prasme mes patekome į nemalonią situaciją", sakė N. Dubliauskienė.

Pasak jos, bylinėjimasis pakenkė ir bendrovės akcijų kainai biržoje. Be to, dalis įmonės klientų Lietuvoje pradėjo domėtis, ar bendrovė neturi finansinių problemų.

Utenos rajono apylinkės teismas rugsėjį apribojo Utenos įmonės teisę naudotis dviem kreditinėmis linijomis po to, kai į jį dėl akcininkų teisių pažeidimo kreipėsi bendrovė "Status ir partneriai". Pastaroji įtarė, kad "Utenos trikotažas" paskolų lėšomis išmokės dividendus.

Vilniaus bankas Utenos bendrovei yra suteikęs 1 mln. eurų (3,8 mln. litų) paskolą, dalis kurios jau buvo panaudota, o Žemės ūkio bankas - beveik 5 mln. litų. "Status ir partneriai" rugsėjį įsigijo 34,39 proc. koncerno SBA akcijų, valdančio 37,12 proc. "Utenos trikotažo", bei tiesiogiai - dar 0,02 proc. akcijų ir taip įgijo teisę blokuoti SBA sprendimus.

"Status ir partneriai" kreipėsi į teismą, esą norėdama užkirsti kelią SBA savo finansines problemas spręsti pasinaudojant "Utenos trikotažo" paskolomis. Paimti 11 mln. litų paskolą apyvartos lėšoms ir už ją įkeisti įmonės turtą "Utenos trikotažo" akcininkai nutarė balandį.

Pasak N. Dubliauskienės, visus dividendus (11,6 mln. litų) akcininkams įmonė išmokėjo iš einamosios sąskaitos, o ne iš paskolų. Tačiau teisminis ginčas dar nesibaigė - teismas dar turės išnagrinėti, ar nebuvo pažeistos "Status ir parnerių" teisės, nesuteikus jai visos reikalaujamos informacijos apie "Utenos trikotažą". Teismo posėdis turėtų įvykti gruodžio 20 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją