Puodelis rožių arbatos nuo nemigos

Šimtą avių jūs jau suskaičiavote, o užmigti vis tiek negalite? Palikite ramybėje avis ir užkaiskite arbatinuką. Užplikinkite stiklinėje 1 arbatinį šaukštelį mišinio (10 g rožių žiedlapių ir 20 g valerijono šaknų). Po 10 min. perkoškite ir išgerkite. Galite pasaldinti medumi.

Vonia kojoms

Vakare jaučiatės pavargusi, tarsi būtumėte pėsčiomis pražygiavusi aplink pasaulį? Visiškai paprasta priemonė – vonelė – padės ne tik kojoms, bet ir jūsų sielai atsigauti. Į vonelę su šiltu vandeniu įpilkite 4 arbat. šaukštelius migdolų aliejaus ir po 1 lašelį rožių bei anyžių aliejaus.

Rožių vanduo – problematiškai odai

Spuogai - tikra nelaimė. Beje, jie kankina ne tik paauglius – paskutiniu metu nuo jų kenčia vis daugiau suaugusiųjų. Kovoje su spuogais jums padės rožių ir levandos kompresėliai. Į 1 puodelį rožių vandens įberkite 2 arbat. šaukšt. sausų levandos žiedelių, uždenkite ir laikykite 2 val. Paskui perkoškite. Sudrėkinkite medvilninę servetėlę šiuo skysčiu ir uždėkite ant švariai nuprausto veido. Rožių – levandos kompresas ramina odą, gydo uždegimą, pagerina veido spalvą.

Kompresas akims

Dirbtinis apšvietimas, kompiuteris, vėjas su dulkėmis – tikras išbandymas akims. Jos ima ašaroti, atsiranda skausmas ir paraudimas. Greita pagalba tokioje situacijoje – kompresas su rožių vandeniu. Du vatos tamponus sudrėkinkite rožių vandenyje ir uždėkite ant vokų 15 min.

Rožių – mėtų kokteilis

Jeigu galva plyšta iš skausmo, negriebkite tablečių. Pirmiausia pabandykite atsipalaiduoti ir atsiriboti nuo visų jus supančių problemų. Tai padaryti padės kompresas: į stiklinę šalto vandens įpilkite 3 valg. šaukštus rožių vandens ir 2-3 lašelius pipirmėtės ekstrakto. Sudrėkinkite šiame tirpale 2 nosinaites ir 10 min uždėkite ant skaudančios galvos – kaktos ir pakaušio.

Šalin pleiskanas

Jeigu jums ant pečių byra baltos pleiskanėlės, pats metas susirūpinti galvos odos gydymu. Štai receptas nuo pleiskanų: 100 g dilgėlių užpilkite 1 l vandens ir pridėkite 0,5 l rožių acto. Pusę valandos mišinį virkite ant mažos ugnies, paskui perkoškite. Šį nuovirą naudokite skalaudama galvą po plovimo – 3 stiklinės nuoviro vonelei vandens.

Greitoji pagalba kritinėmis dienomis

Tik nedaugelis laimingųjų gali pasigirti, kad menstruacijų metu nejaučia skausmo ir spazmų apatinėje pilvo dalyje. Jeigu jums nepasisekė, pabandykite palengvinti savo gyvenimą žolelių užpilu, kuris turėtų sumažinti skausmą, pašalinti spazmus ir neleisti išsivystyti uždegimui. Paimkite po 25 g putino ir šaltekšnio žievės, poro šakniastiebio bei rožės žiedlapių. 1 valg. šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, palaikykite termose apie 2 val. ir nukoškite. Šio nuoviro užteks visai dienai (per 5-6 kartams). O lašelis rožių aliejaus, užlašintas vakare ant pagalvės, padės nuimti įtampą ir atsipalaiduoti.

Pasinaudokite gamtos dovanomis:

Mairūnas padeda “tingiam” žarnynui.

Jeigu turite problemų su virškinimo traktu – mairūnas padės skrandžiui virškinti ir stimuliuos žarnyno veiklą. 4 arbat. š. mairūno užplikinkite stikline verdančio vandens ir palikite valandai. Gerkite po 50 ml 4 kartus per dieną.

Bruknių sultys neleidžia išplisti infekcijai ir stabdo uždegiminius procesus.

JAV gydytojų manymu, bruknių sultys yra geriausia priemonė nuo šlapimo takų infekcijos. Profilaktiškai pakanka išgerti po 2 stiklines per dieną – per pietus ir prieš miegą. Be to, bruknių sultys rekomenduojamos visiems po antibiotikų kurso.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją