Šešiolikai porcijų jums reikės:


Tešlai –

4 kiaušinių,
100 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
pusės citrinos tarkuotos žievelės,
1 žiupsnelio druskos,
70 g miltų,
50 g krakmolo.

Įdarui –

12 g želatinos,
900 g braškių,
80 g cukraus pudros,
400 ml grietinėlės.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki purumo išplakite su cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į trynių masę. Ant viršaus iškrėskite plaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišykite. 20x30 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, iškrėskite į ją vientisu sluoksniu tešlą ir išlyginkite. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite penkiolika minučių.

Želatiną užmerkite vandenyje. Braškes nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Iš 500 g braškių ir cukraus pudros sutrinkite tyrelę. Želatiną nuspauskite, ištirpinkite ant silpnos ugnies ir įmaišykite į braškių tyrę. Kai tik masė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sumaišykite su braškių tyrele.

Du trečdalius nuvalytų braškių supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į kremą. Atvėsusį biskvitą padenkite braškių kremu ir padėkite pyragą dviems valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekiant į stalą, likusias braškes supjaustykite į keturias dalis ir papuoškite pyragą. Patiekite supjaustytą gabalėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją