4 kiaušinių,
100 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
pusės citrinos tarkuotos žievelės,
1 žiupsnelio druskos,
70 g miltų,
50 g krakmolo.
Įdarui –
12 g želatinos,
900 g braškių,
80 g cukraus pudros,
400 ml grietinėlės.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki purumo išplakite su cukrumi ir tarkuota citrinos žievele. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir išplakite. Miltus sumaišykite su krakmolu ir persijokite į trynių masę. Ant viršaus iškrėskite plaktus baltymus ir viską atsargiai išmaišykite. 20x30 cm dydžio kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, iškrėskite į ją vientisu sluoksniu tešlą ir išlyginkite. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite penkiolika minučių.
Želatiną užmerkite vandenyje. Braškes nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Iš 500 g braškių ir cukraus pudros sutrinkite tyrelę. Želatiną nuspauskite, ištirpinkite ant silpnos ugnies ir įmaišykite į braškių tyrę. Kai tik masė pradės stingti, išplakite grietinėlę ir sumaišykite su braškių tyrele.
Du trečdalius nuvalytų braškių supjaustykite nedideliais gabalėliais ir įmaišykite į kremą. Atvėsusį biskvitą padenkite braškių kremu ir padėkite pyragą dviems valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekiant į stalą, likusias braškes supjaustykite į keturias dalis ir papuoškite pyragą. Patiekite supjaustytą gabalėliais.
Skanaus!