Švaros mėnuo

Biogeninis valymas yra pagrįstas mitybos pakeitimu ir apskaičiuotas 10 dienų. Jis padės jums ne tik padaryti “generalinį” organizmo valymą, bet ir pagreitins odos atsinaujinimo procesus, suaktyvins metabolizmą, atstatys normalų ląstelių atsinaujinimą.Neatsitiktinai kai kuriose Vakarų klinikose ši programa naudojama ne tik organizmo valymo, bet ir atjaunėjimo tikslu. Jos pagrindas – naudojamų produktų skirstymas į keturias grupes.

1.Biogeniniai. Augalų sėklos, javai, šviežios vaisių ir daržovių sultys. Generuoja gyvybinę energiją.

2. Bioaktyvūs. Šviežios daržovės ir vaisiai, riešutai, rauginto pieno produktai. Teigiamai veikia organizmo ląsteles.

3. Biostatiniai. Termiškai apdorotos daržovės ir grūdai, žuvis, mėsa, paukštiena, moliuskiniai. Neturi nei teigiamos, nei neigiamos įtakos.

4. Biocidiniai. Rafinuoti ir konservuoti produktai, o taip pat produktai, kurių sudėtyje yra sintetinių priedų – dažiklių, konservantų, emulgatorių ir t.t. Jie užkemša organizmą šlakais bei skatina ligas.

Programos metu iš savo raciono reikia visiškai išbraukti 4 grupės ir riboti 3 grupės produktus.

1-2 diena. Ryte tuščiomis išgerti 1 stiklinę švaraus vandens su pusės citrinos sultimis ir 1 arbat. šaukšteliu medaus. Pusryčiams, pietums ir vakarienei – šviežių vaisių bei daržovių sultys neribotais kiekiais bei žolelių arbata su medumi. Galima truputį šviežių vaisių.

3-8 diena. Ryte tuščiomis išgerkite stiklinę vandens su citrinos sultimis. Paskui savo meniu sudarykite iš 1 ir 2 grupės produktų. Būtinai gerkite šviežias sultis, valgykite šviežių vaisių bei daržovių salotas su saulėgrąžomis, sezamo arba moliūgų sėklomis, gerkite žolelių arbatas. Visus šiuos produktus galima valgyti neribotais kiekiais.

9-10 diena. Prie jau minėtų produktų pridėkite be riebalų orkaitėje keptas bulves, keptą arba virtą žuvį, veršieną, vištieną, riekelę “Rugelio” tipo duonos, ožkos arba sojos pieno sūrį, krevetes ir bet kokius 3 grupės produktus.

Kas ne kas, o moterys tikrai žino, kad yra daug lengviau ne daryti “generalinius” valymus, o priešingai, kasdien prižiūrėti namuose tvarką ir švarą.

1. Stenkitės valgyti tik tada, kai iš tikrųjų jaučiatės alkana. Specialistų manymu, ne laiku suvalgytas maistas – viena iš pagrindinių šlakų kaupimosi priežasčių. Natūralūs apsivalymo procesai arba nespėja suveikti, arba paprasčiausiai yra užblokuojami.

2. Išgerkite na mažiau 1,5 – 2 l vandens per dieną. Toksinai, kurie patenka į organizmą su maistu ir oru, gerai tirpsta vandenyje ir greitai pašalinami iš organizmo per inkstus.

3. Per dieną suvalgykite ne mažiau kaip 5 porcijas šviežių vaisių ir daržovių. Organizmą aprūpinsite ne tik taip reikalinga ląsteliena, bet ir vitaminu C, neleidžiu kauptis švinui organizme, taip pat vitaminais A ir E, apsaugančiais nuo pesticidų. Citrusiniuose esantys bioflavinai padeda iš organizmo pašalinti sunkiuosius metalus.

4. Pirmenybę teikite žaliam augaliniam, termiškai neapdorotam maistui. Šviežiose daržovėse bei vaisiuose esantys enzimai storojoje žarnoje suriša deguonies molekules ir neleidžia kauptis atliekoms.

5. Per dieną suvalgykite po 1 porciją jūros kopūstų. Juose esančios medžiagos efektyviai saugo organizmą nuo sunkiųjų metalų bei radioaktyvių elementų kaupimosi.

6. Kasdien valgykite rauginto pieno produktus, kurie neutralizuoja laisvuosius radikalus.

7. Ribokite cukraus ir gyvulinių riebalų naudojimą – jie skatina šlakų kaupimąsi organizme. Stenkitės atsisakyti konservuotų bei rafinuotų produktų.

Ši programa sukurta Didžiojoje Britanijoje ir apskaičiuota 30 dienų.

Ryte tuščiomis išgerkite 1 stiklinę karšto vandens su citrinos sultimis. Dienos metu – ne mažiau 2 l vandens be priedų arba žolelių arbatos.

Toliau pasirinktinai: 2 kekelės vynuogių, 2 skiltelės česnako arba 2 stiklinės morkų (burokėlių) sulčių. Šie produktai valo kepenis.

Pasirinktinai. 2 stiklinės karšto vandens su 1 arbata. š. medaus (galima pridėti spanguolių sulčių) arba pusė vidutinio dydžio arbūzo. Taip išvalysite inkstus.

1 porcija rudųjų ryžių. Jie valo virškinamąjį traktą.

1 porcija jūros kopūstų.

Po 3 porcijas vaisių ir daržovių salotų.

1 porcija ožkos arba sojos sūrio.

2 porcijos pasirinktinai iš šių produktų: ankštiniai, riešutai, žalumynai, alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus, žuvis.

Be to, pirmąsias 15 dienų būtinai gerkite vitaminus.

Biogeninų patiekalų receptai

Šviežios vaisių bei daržovių sultys puikiai išvalo visą organizmą. Ypač gerą efektą duoda burokėlių, moliūgų, morkų, bulvių, kopūstų ir agurkų sultys. Jų pagalba valyti organizmą galima dviem būdais. Pirmasis – kasdien tuščiomis išgerti stiklinė kurių nors minėtų daržovių sulčių arba jų mišinį. Antrasis – daryti iškrovos dienas (nuo 1 iki 7).

Iškrovos dienos

Arbūzų. Arbūzuose yra daug ląstelienos, kuri valo žarnyną. Sultys išplauna inkstus ir šlapimtakius bei išvalo kraują nuo toksinų ir šlakų. 3-7 dienas valgykite tik arbūzus. Jeigu labai norėsite, galima suvalgyti kelis gabalėlius juodos rupios duonos.

Melionų. Meliono minkštimas turi daug balastinių medžiagų. Jeigu 3 dienas valgysite tik meliono patiekalus, išvalysite organizmą visapusiškai: žarnyną, kraują, limfą ir ląsteles. Panašiai organizmą veikia ir moliūgai, cukinijos, agurkai ir burokėliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją