„Žinojau, kad abu esame labai greiti, o kai važiuoji už ko nors, negali sekti labai arti. Žinojau, kad neturiu galimybių jį aplenkti, tad man beliko jį spausti“, - tvirtino „Formulės-1“ debiutantas.

„Tačiau jis yra dukart pasaulio čempionas ir nedaro klaidų. Jis gerai padirbėjo, komanda taip pat. Mes padarėme fantastišką žingsnį pirmyn ir esame žingsniu priekyje visų likusiųjų pastangų“, - po varžybų džiaugėsi jis.

L. Hamiltonas teigė, kad lenktynėse kaip niekada trukdė lėtesni varžovai, tačiau pripažino, kad jų dėka kartais ir priartėdavo prie F. Alonso.

„Manau, kad šiandien lenkiant lėtesnius varžovus buvo sunku, tačiau Monake tai visada sunku, nes čia taip ankšta“, - teigė britas.

„Vos Fernando juos aplenkus, aš turėdavau šaukti radijo ryšiu, kad jie imtų mojuoti mėlynomis vėliavomis. Tai buvo sudėtinga. Priartėdavau ir vėl atsilikdavau, tai buvo labai sudėtinga“, - pasakojo lenktynininkas.

„Turėjau važiuoti kaip įmanoma agresyviau, tačiau kartu ir saugiai, nes šias lenktynes turėjau baigti pelnydamas kiek įmanoma daugiau taškų“, - pridūrė naujokas.

Avariją treniruočių metu patyręs L. Hamiltonas neslėpė, kad ir lenktynėse nekartą lietė trasą supančius barjerus.

„Lenktynių metu barjerus brūkštelėjau ne vieną kartą. Laimei, turime tvirtą bolidą. Komanda, kaip visada, gerai padirbėjo, ir bolidas buvo pakankamai atsparus smūgiams“, - teigė britas.

„Abu mes važiavome itin greitai. Buvo sunku, ir aš bandžiau priartėti kaip įmanoma arčiau tam, kad išlįsčiau į priekį. Ką gi, gal pavyks kitą kartą“, - vylėsi jis.

Monake L. Hamiltonas jau ketvirtąjį kartą iš eilės baigė lenktynes antroje vietoje.