„Nuo birželio 26 dienos remontui užsidarys netoli Seimo esantis darželis-mokykla „Dainorėliai“, tačiau jo vaikai keliaus į „Sadutę“ ar kitas tėvams patogias ikimokyklinio ugdymo įstaigas“, - DELFI sakė Vilniaus miesto savivaldybės Švietimo skyriaus Neformaliojo švietimo ir jaunimo reikalų poskyrio vyriausioji specialistė Vidmanta Kibirkštienė.

Dėl remonto liepą neveiks ir vienintelis Salininkų darželis, tačiau, V.Kibirkštiesnės teigimu, dėl vaikų priežiūros ten problemų nekils.

Ilgiausiai remontas truks „Vėtrungės“ darželyje Naujininkuose, tačiau jį lankantys mažyliai bus priimti į „Rasos“ ikimokyklinio ugdymo įstaigą. Pasirūpinta, kad be paslaugų neliktų ir planuojamo remontuoti darželio „Salvija“ vaikai.

„Visi darželinukai nukreipti, tėvai su planuojamais remontais ir jiems siūlomais kitais darželiais supažindinti“, - sakė V.Kibirkštienė.

Skirtingai nei Klaipėdoje, kur, kaip rašė vietos spauda, vasarą veiks tik du vaikų darželiai, Vilniuje ikimokyklinio ugdymo įstaigos dirbs be pertraukų. Tačiau, pasak savivaldybės specialistės, auklėtojos ir kiti darbuotojai taip pat neliks be atostogų.

Kadangi poilsiaujantys tėvai paprastai nuo darželio leidžia pailsėti ir savo vaikams, ikimokyklinio ugdymo įstaigos grupės jungiamos, tad mažųjų priežiūrai prireikia gerokai mažiau darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją