Keturioms porcijoms jums reikės:

didelės saujos dilgėlių lapų,
saujos rūgštynių,
1 morkos,
1 petražolės šaknies,
1 svogūno galvutės,
1 kuokštelio svogūnų laiškų,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 l mėsos sultinio,
2 kiaušinių,
4 valg. šaukštų grietinės,
1 lauro lapelio,
5 juodųjų pipirų žirnelių,
3 gvazdikėlių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 kuokštelio šviežių žalumynų.

Morką ir petražolės šaknį nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite stambia trintuve. Ropinį svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Kitoje keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą augalinio aliejaus ir jame apkepinkite daržoves. Svogūnų laiškus supjaustykite žiedeliais, suberkite į keptuvę su daržovėmis ir pakepinkite dar 2-3 minutes.

Užvirinkite mėsos sultinį, suberkite į jį apkepintas daržoves, įdėkite lauro lapelį, juodųjų pipirų žirnelius, gvazdikėlius ir virkite dešimt minučių.

Kiaušinius sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite ir virkite dešimt minučių. Po to perdėkite juos į šaltą vandenį. Rūgštynių ir dilgėlių lapus perrinkite, nuplaukite ir supjaustykite juostelėmis. Suberkite juos į sriubą, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir virkite dar apie dešimt minučių.

Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.

Kiaušinius nulupkite, kiekvieną perpjaukite pusiau arba supjaustykite griežinėliais. Išvirusią dilgėlienę išpilstykite į lėkštes, apibarstykite kapotais žalumynais, įdėkite po puselę kiaušinio ir po vieną šaukštą grietinės.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją