Spektaklis „Viskas tuštybė”, sukurtas pagal sensacingus XX a. pirmosios pusės intelektualės Claire Goll memuarus. Režisūra, scenografija ir šviesų koncepcija – „Needcompany“ meno vadovo Jano Lauwerso, rašoma festivalio organizatorių pranešime spaudai.

Claire Goll buvo daugelio XX a. pirmos pusės literatūros ir meno garsenybių mūza, meilužė ar bičiulė. Per kupiną ieškojimų ilgą rašytojos gyvenimą didžiujų XX a. neramumų kontekste Viviane De Muynck perteikia žmogaus ir epochos likimo temą. Pagrindinė spektaklio mintis, jog kartu su žmogumi miršta ir epocha, čia išreikšta labai asmeniškai ir jaudinančiai.

Po spektaklio premjeros 2006 metais La Figaro rašė, kad „Viviane De Muynck tapo viena iš Avinjono festivalio karalienių. Kaip burtininkė ji ištrina laiko bei atstumų ribas ir suteikia Claire Goll naują gyvenimą, naują pavidalą. Tai aitru. Dažnai juokinga. Tai drasko širdį. Aukščiausio lygio teatras“.

Būdama Vilniuje, Viviane De Muynck ves meistriškumo pamokas jauniems lietuvių, latvių ir suomių aktoriams, o pažintį su Jano Lauwerso ir „Needcompany“ kūryba vainikuos gegužės 19 d. 10 val „Meno forte“ rengiamas tarptautinis kolokviumas.

Jame pranešimus skaitys Gento Universiteto profesorius Frederik Le Roy, Antverpeno Universiteto profesorius Luk Van den Dries ir NDA organizatorius teatrologas Audronis Liuga. Šis keliaujantis tarptautinis kolokviumas, arba „refleksijos kambarys apie grožį ir tiesą teatre“, rengiamas su ES programos Culture 2000 parama, šįmet jau įvyko Le Havre (Prancūzijoje), Essene (Vokietijoje), Briuselyje ir Liublianoje.

Vilniuje vyks paskutinis jo renginys. Jame bus pristatyta iš kolokviumo pranešimų sudaryta „Needcompany“ kūrybai skirta knyga „Nematau grožio ten, kur nyksta žmogaus gyvenimas“, kurią išleido Gento Universitetas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją