Nors ir užkimusi, bet kupina įspūdžių moteris L.T. pasakojo su vyru teisininku Gediminu Ramanausku ir draugų pora pasirinkę trumpas, bet turiningas atostogas.

„Nusprendėme aktyviai poilsiauti, o ne gulinėti paplūdimyje, nors, tiesą sakant, nelabai ir būtų pavykę, nes oras nebuvo įprastas gegužės mėnesiui – saulė nekepino“, – sakė žurnalistė.

Dar pernai Lavija dievagojosi į Ispaniją daugiau nevažiuosianti, „gal jau net per daug tų atostogų, praleistų šioje šalyje“, bet šįkart įkalbėjo draugai. Per penkias dienas jie aplankė Malagą, Granadą, Rondą ir Seviliją.

UŽKANDŽIAI SU VIETINIAIS

Pasak Lavijos, norint geriausiai įsijausti į vietinių gyvenimą, būtina paragauti tikro ispaniško maisto. Jo galima rasti tik ten, kur nėra turistų, mat šiose užeigose ir maistas šviežesnis. Atskirti tokias vietas nesunku – jose valgiaraščiai tik ispanų kalba. Lavija ispaniškai susikalba, bet šįkart vertėjavo draugas, keliavęs kartu.

Laviją sužavėjo ne tik gardūs kalmarų žiedai, bet ir Sevilijos senjorai. „Toks įspūdis, kad sulig 60-mečiu jų gyvenimas tik prasideda. Akį džiugino pasitempusios vyresnės moterys – ir manikiūras, ir pedikiūras, šukuosenos, ryškūs kostiumėliai bei suknelės“, – žavėjosi žurnalistė.

IŠDRĮSO PAŽIŪRĖTI KORIDĄ

Ankstesnėse kelionėse po Ispaniją Lavijos vyras bandė įkalbėti žmoną nueiti pažiūrėti koridos, bet Lavija spyriojosi. Bijojo. Šįkart žurnalistė nutarė prisidėti prie draugų ir koridoje apsilankė. „Visada maniau, kad tai primityvios žudynės, bet užsikabinau“, – prisipažino mergina. Dabar ji jau gali atskirti, kada kova meistriška, o kada ne. Keliautojai domėjosi ir naktiniu gyvenimu.