Parodos organizatoriaus Kęstučio Ptakausko teigimu, šiemet Alytus sulauks meistrų iš 15 pasaulio valstybių: Japonijos, Pietų Korėjos, JAV, Didžiosios Britanijos, Italijos, Vokietijos, Olandijos, Čekijos, Slovakijos, Vengrijos, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos, Latvijos ir Lietuvos. Jie ne tik pristatys savo kūrinius, bet ir demonstruos bonsų formavimo techniką, pasakos apie jų auginimo paslaptis ir filosofiją

Renginyje bus pristatomos Japonijos kultūros šviečiamosios ir kultūrinės programos, taip pat pirmasis lietuvių kalba išleistas bonsai formavimo elementorius.

Parodoje bus galima įgyti teorinių ir praktinių žinių: paskaitas apie imperatoriškuosius sodus skaitys Laura Pupkaitė, su japonų knygų ženklais supažindins Jonas Nekrašius, apie japonų mąstymo būdą pasakos Arvydas Ališauskas, japoniškos poezijos grožį atskleis Vytautas Dumčius, su japoniškais menais supažindins garsūs užsienio lektoriai.

Renginio lankytojai galės patys išmėginti įvairius tradicinius Japonijos menus, origamį, kaligrafiją, keramiką bei išgerti tradicinės žaliosios arbatos stilizuotame japoniškame sode.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją