Rugpjūčio 16-17 dienomis vyksiančiame festivalyje ketina groti daugiau kaip 100 kantri muzikos atlikėjų ir dešimtys šio stiliaus gerbėjų iš Lietuvos bei užsienio.

Visagine pasirodys grupės iš JAV, Kanados, Švedijos, Olandijos, Airijos, Estijos, Rusijos, Lietuvos ir Naujosios Zelandijos. Pastarosios šalies atlikėja publikai pasirodys kartu su dviem lietuvių grupės "Crazy Crow" muzikantais.

Festivalis tęs tradiciją specialioje programoje "Country viltys" pristatyti jaunus atlikėjus.

Pasak festivalio konsultanto dainininko Virgio Stakėno, "Visagino country" yra solidžiausias Baltijos šalyse ir vienas didžiausių Rytų Europoje tokio pobūdžio festivalių. Renginys jau tapo žinomas ir JAV, kur jį populiarina iš festivalio grįžę muzikantai.

Pasak organizatorių, neretai vadinamame "lietuviškuoju Vudstoku" Visagino festivalyje praėjusiais metais jau pavyko iki galo įgyvendinti palapinių miestelio idėją. Šiemet žiūrovai taip pat kviečiami gyventi jame, arba, padedami rengėjų, susirasti nakvynę privačiuose butuose.

Ištikimiausieji festivalio žiūrovai iš Vilniaus riedės specialiai jiems skirtame traukinio vagone.

Penktadienį prie reguliariai į Visaginą vykstančio keleivinio traukinio bus prikabintas specialus vagonas, kuriuo į festivalį važiuos apie šimtas muzikos mėgėjų. Šią staigmeną kantri mėgėjams pateikė festivalio rėmėjas - bendrovė "Utenos alus".

Prieš kelionę taip pat įvyks nuotaikingos kantri muzikos fanų klubo "Country club" narių bei kitų šios muzikos gerbėjų palydos. Festivalio gerbėjai bus išlydėti "Utenos alaus" darykloje išvirtu alumi bei muzika. Visagine juos pasitiks šventės organizatoriai ir miesto atstovai.

Bilietai į koncertus kainuoja po 10 litų, festivalio dieną jie brangs iki 15 litų. Bilietai pardavinėjami Vilniuje, Kaune, Utenoje, Visagine ir kituose miestuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją