4 porcijoms jums reikės:


1 išdarinėto triušio (apie 1,2 kg),
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
350 g ropinių svogūnų,
5 česnako skiltelių,
2 rozmarino šakelių,
pusės kuokštelio čiobrelių,
4 smulkių artišokų,
pusės citrinos sulčių,
3 valg.šaukštų alyvuogių aliejaus,
150 ml raudonojo vyno,
250 ml vištienos sultinio,
50 g pomidorų.

Išdarinėtą triušį supjaustykite į aštuonias dalis, nuplaukite, nusausinkite ir apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Ropinius svogūnus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Česnako skilteles nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite.

Nuo artišokų nupjaustykite išorinius kietus lapus ir nupjaukite viršutinį trečdalį. Po to kiekvieną artišoką perpjaukite išilgai į keturias dalis ir sudėkite į šalto vandens ir citrinos sulčių mišinį. Puode su storomis sienelėmis įkaitinkite du valg. šaukštus alyvuogių aliejaus ir jame ant vidutinės ugnies pakepinkite triušienos gabalėlius, kol gražiai apkeps. Tada gabalėlius perdėkite į dubenį.

Keptuvėje įkaitinkite likusį alyvuogių aliejų ir jame apkepinkite svogūnų skilteles. Ten pat suberkite česnakų griežinėlius ir artišokus. Gražiai paskrudinkite. Supilkite raudonąjį vyną ir pakaitinkite. Išgarinkite beveik visą skystį. Suberkite žalumynus, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Sudėkite triušienos gabalėlius, užpilkite juos vištienos sultiniu, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite maždaug pusvalandį. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, suberkite į keptuvę su triušiena ir troškinkite dar penkiolika minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją