Jų metu bus rengiamos paskaitos apie tarpukario jidiš mokyklas, jidiš bibliotekas, žydų bendruomenes ir pačią jidiš kalbą, organizuojamos ekskursijos, rengiamos parodos ir jidiš muzikos koncertai. Jidiš kultūros dienos skirtos supažindinti vasaros programos dalyvius, užsienio svečius ir Lietuvos visuomenę su turtinga jidiš kultūra, kuri daugelį metų formavosi ir klestėjo Vilniuje, Lietuvos Jeruzalėje.

Visus besidominčius kinu Vilniaus jidiš institutas kartu su Lenkų institutu ir "Skalvijos" kino teatru kviečia į Vilniaus jidiš filmų festivalį, vyksiantį rugpjūčio 13-26 dienomis. Jo metu bus parodyti penki jidiš filmai, sukurti Lenkijoje XX amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje.

Rugpjučio 20 d. 20.30 val. "Lėlės" teatre skambės Marijos Krupoves atliekamos Vilniaus geto dainos.

Rugpjūčio 22 d. nuo 15 val. Rusų dramos teatre vyks pats didžiausias ir svarbiausias Vilniaus jidiš kultūros dienų renginys - jidiš muzikos ir meno festivalis. Bus surengta šiuolaikinio meno paroda, kurioje savo darbus eksponuos žydų menininkai. Šią dieną vyks trys koncertai, kurie atspindės jidiš muzikos įvairovę nuo klasikos iki šiuolaikinės kūrybos pasaulinėse scenose.

15.00 val. teatre su savo programa "Der Kuntsnmakher" koncertuos Avishai Fisz iš Vokietijos, Hamburgo; 17.00 val. Bente Kahan iš Norvegijos kartu su Dariusz Swinoga (akordeonas) ir Miroslaw Kuzniak (smuikas) dainuos Mordechai Gebirtig jidiš dainas koncerte, pavadintame "Blaib gezunt mir Kroke", o festivalį vainikuos jidiš žvaigždžių kabaretas su Mendy Cahan.

Į visus koncertus įėjimas nemokamas, o jidiš filmus bus galima pasižiūrėti už simbolinę 5 Lt kainą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją