Šiemet tradiciniai "Fortūnos" apdovanojimai įteikti 10 teatralų – daugiausiai per visą apdovanojimų teikimo istoriją.

Visus pagrindinius apdovanojimus šiemet susišlavė Kauno valstybinio dramos teatro atstovai.

Geriausiu režisieriumi speciali komisija išrinko Joną Vaitkų už Arthuro Millerio dramą "Visi mano sūnūs".

Geriausia metų aktore tapo Aurelija Tamulytė už pagrindinį Petros fon Kant vaidmenį Rainerio Wernerio Fassbinderio dramoje "Karčios Petros fon Kant ašaros".

"Aš šį savo vaidmenį vertinu kaip patį sunkiausią savo gyvenime. Tai buvo pats sunkiausias mano vaidmuo, kuris gimė labai sunkiai, labai dideliuose skausmuose. Aš išvis nesitikėjau, kad jis gims, bet tai įvyko. Nuostabi žmonių reakcija yra didžiausia šventė, didžiausia dovana. Tai pats didžiausias netikėtumas mano gyvenime. Šis vaidmuo tapo pačiu mylimiausiu", - sakė A.Tamulytė.

Aktorius Vladimiras Jefremovas už Satino vaidmenį Maksimo Gorkio dramoje "Gyvenimas" išrinktas geriausiu aktoriumi.

"Aš visada save vertinu nelabai aukštai – visada kažkuo nepatenkintas. Kada mane įvertina, tai aš džiaugiuos. Kalbant apie šį vaidmenį taip pat negaliu sakyti, kad aš visiškai patenkintas. Galbūt pavyko, bet toli gražu ne taip kaip aš galėjau ir tikėjau", - sakė V.Jefremovas.

"Fortūnos" apdovanojimų organizatoriai apgailestavo, kad teatralams įteikti tik specialios statulėlės ir diplomai, o finansinės paramos menininkai nesulaukė, nors teigiama, kad miesto valdžia paramą buvo žadėjusi.

"Pernai meras kaip ir pažadėjo pinigines premijas. Mes kreipėmės į savivaldybę ir prašėme, bet ten yra tokių techninių dalykų, kuriuos reikia spręsti savivaldybėje. Ar nekalta besikeičianti valdžia ir likome pamiršti? Gali būti ir taip", - sakė renginio organizatorius Gediminas Maciulevičius.

"Kol kas nieko nežinau, nes tai nebuvo svarstymo eigoje. Nežinau kas žadėjo premijas, bet aš, kaip mero pavaduotojas, nieko nežinau apie tai ir su manimi niekas nederino", - sakė Kauno vicemeras Kazimieras Kuzminskas.

Dar 15 aktorių ir režisierių įteikti diplomai.

"Fortūna 2007" laureatai

Režisierius Jonas Vaitkus

Režisierius Alvydas Vizgirda

Aktorė Aurelija Tamulytė

Aktorius Vladimiras Jefremovas

Aktorius Eimutis Kvoščiauskas

Aktorius Robertas Vaidotas (apdovanojimas paskirtas po mirties)

Solistė Eleonora Kliučiūtė

Solistė Raminta Vaicekauskaitė

Solistė ir režisierė Aldona Ragauskaitė

Aktorius ir režisierius Stasys Ratkevičius

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją