Pralaimėjimas prieš puikią formą pasiekusį Hamburgo klubą "Schalke" ekipai buvo jau antroji nesėkmė namuose iš eilės. Šeimininkai geriau pradėjo varžybas, tačiau nesugebėjo išnaudoti savo progų, tuo tarpu "Hamburger" pirmajame kėlinyje sukūrė vos vieną pavojingą ataką.

Po pertraukos Gelsenkircheno futbolininkai toliau atakavo, bet svečiai sėkmingai gynėsi, o 71-ąją minutę netgi išsiveržė į priekį, kai pasinaudojęs varžovų klaida gynyboje pasižymėjo uostamiesčio klubo kapitonas R.van der Vaartas. Beje, olandas sėkmingai muša įvarčius jau keturis turus iš eilės. Mačo pabaigoje "Hamburger" pasinaudojo susilpnėjusia "Schalke" gynyba ir po kontratakos rezultatas tapo 2-0.

Iškovoję jau ketvirtąją pergalę iš eilės Huubo Stevenso treniruojama ekipa šoktelėjo jau į vienuoliktąją vietą, o nuo iškritimo zonos juos skiria trys taškai.

Keturių nesėkmingų mačų seriją pagaliau nutraukė "Werder" klubas, namuose 3-0 sutriuškinęs autsaiderius "Bochum". Visus tris įvarčius nugalėtojams pelnė jaunasis klubo puolėjas A.Huntas: pirmojo kėlinio viduryje, po Miroslavo Kloses perdavimo, A.Huntui beliko nukreipti kamuolį į tuščius vartus, 72-ąją minutę iš aštraus atakos kampo buvo pelnytas antrasis įvartis, o dar po kelių minučių pasiuntęs kamuolį priešininkų vartininkui tarp kojų, puolėjas pasiekė "Hat-tricką".

Pergalė leido turnyrinėje lentelėje aplenkti "Stuttgart" klubą, kuris antrą savaitę iš eilės buvo pristabdytas. Šįkart "Stuttgart" svečiuose 1-3 nusileido "Bayer" ekipai. Pirmojo kėlinio viduryje Leverkuzeno komanda sužaidė puikią trijų minučių atkarpą ir labai greitai įgijo solidų dviejų įvarčių pranašumą.

Po pertraukos Juanas sėkmingai į vartus nukreipė Berndo Schneiderio baudos smūgį ir rezultatas tapo triuškinantis. Mačo pabaigoje Cacau smūgiu galva iš 18 metrų dar sugebėjo sušvelninti rezultatą. Kadangi turas nebuvo sėkmingas ir "Schalke" klubui, Štutgarto ekipą nuo pirmosios vietos skiria tas pats keturių taškų deficitas.

Šanšų apginti titulą dar neprarado Miuncheno "Bayern" ekipa, svečiuose 3-2 palaužusi "Hertha" ir iki čempionato pabaigos likus žaisti 10 turų sumažinusi "Schalke" persvarą iki šešių taškų. Šeštadienio mače Vokietijos sostinėje ryškiausiai žibėjo "Bavarų" puolėjas L.Podolski, pelnęs įvartį ir sukūręs kitus du.

Statistika:

"Schalke" 0 - 2 "Hamburger"

71' [0 - 1] Rafael van der Vaart

80' [0 - 2] Ivica Olic

"Bayer" 3 - 1 "Stuttgart"

20' [1 - 0] Andrej Voronin

22' [2 - 0] Paul Freier

62' [3 - 0] Juan

73' [3 - 1] Cacau

"Wolfsburg" 1 - 0 "Gladbach"

66' [1 - 0] Cedrick Makiadi

"Hertha" 2 - 3 "Bayern"

30' [0 - 1] Hasan Salihamidzic

31' [0 - 2] Lukas Podolski

59' [1 - 2] Carlos Gimenez

68' [1 - 3] Roy Makaay

82' [2 - 3] Dick van Burik

90' Josip Simunic ("Hertha") pašalintas iš aikštės

"Werder" 3 - 0 "Bochum"

25' [1 - 0] Aaron Hunt

73' [2 - 0] Aaron Hunt

76' [3 - 0] Aaron Hunt

"Eintracht" 2 - 0 "Hannover"

58' [1 - 0] Naohiro Takahara

74' [2 - 0] Michael Thurk

"Arminia" 3 - 2 "Nürnberg"

16' [0 - 1] Ivica Banovic

45' [1 - 1] Radim Kucera

50' [2 - 1] Jörg Böhme (11 m.)

83' [2 - 2] Claus Engelhard

86' [3 - 2] Jörg Böhme

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją