27 metų saugas taps ir daugiausiai uždirbančiu “Zenit“ futbolininku – jo alga sudarys maždaug 2,5 milijono eurų.

A.Timoščiukas karjerą pradėjo Lucko “Volyn“ klube, o nuo 1997 m. atstovavo “Shakhtar“. Su šiuo klubu jis tris kartus laimėjo Ukrainos čempionatą ir tris kartus – Ukrainos taurę. Šalies rinktinei futbolininkas atstovavo 64 kartus ir kartu su Sergejumi Rebrovu bei Andrijumi Ševčenka yra daugiausiai kartų Ukrainos rinktinei atstovavę žaidėjai.

“Faktas, kad “Zenit“ klubą treniruoja Dickas Advocaatas, suvaidino didelį vaidmenį priimant sprendimą. Šis perėjimas duos naudos ir mano naujam klubui ir man pačiam asmeniškai. Noriu padėkoti “Shakhtar“ už visus čia praleistus metus ir klubo prezidentui Rinatui Achmetovui, kuris nekliudė mano planams keisti klubą, nes čia jau buvau išsisėmęs“,- kalbėjo A.Timoščiukas, kuris su Donecko klubu turėjo dar 4 metų kontraktą.

Įdomu tai, kad pusę sumos už žaidėją "Zenit" valdantis "Gazprom" sumokės dujomis.

Sankt Peterburgo komanda jau praėjusiais metais drebino Rusijos futbolą didžiuliais pirkiniaiss – už Rusijos rinktinės puolėją Pavelą Pogrebniaką buvo sumokėta 5 mln., už argentinietį Alejandro Dominguezą – 7 mln., o už turką Fatihą Tekke – net 10 milijonų eurų.

2006 m. sezone Rusijos pirmenybėse tik 4-ąją vietą užėmęs D.Advocaato treniruojamas “Zenit“ kuria ambicingus planus ir planuoja tapti Europos superklubu.

Tuo tarpu A.Timoščiuko netekęs Donecko “Shakhtar“ pasirašė naują sutartį su saugu Darijo Srna. Kroato kontraktas su Ukrainos klubu nuo šiol galios iki 2011 m.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją