Praėjusiais metais įspūdingai „Formulėje-1“ debiutavęs naujokas jau pirmosiose savo lenktynėse Bahreine sugebėjo įveikti patį greičiausią ratą, tačiau sezono eigoje negalėjo pademonstruoti savo potencialo dėl savo klaidų ir nepatikimo bolido.

„Praėjusiais metais įgyta patirtis man šį sezoną tikrai padės. Aplinka „Formulėje-1“ yra visiškai unikali, ir aš išmokau susitvarkyti su visais jos elementais“, - pareiškė N. Rosbergas.

„Pastarosiomis savaitėmis visi komandoje buvo nusiteikę labai teigiamai ir įdėjo daug pastangų, kurdami naują bolidą, todėl manau, kad į artėjančiame sezone galime tikėtis didelės pažangos“, - pažymėjo lenktynininkas.

N. Rosbergas pažymėjo, kad „Williams“ tikslas šiemet bus visų pirma rinkti taškus ir tik vėliau tikėtis ko nors daugiau.

„Apskritai, praėjusiais metais suklydome tikėdamiesi daugiau, nei galėjome pasiekti, todėl šiemet turėtume būti atsargesni. Norime bolido, kuris būtų patikimas ir kurio greitis leistų mums pastoviai rinkti taškus. Po to galėsime tikėtis ir daugiau“, - pažymėjo Vokietijos lenktynininkas.

„Dabar sunku ką nors pasakyti apie savo varžovus, turime palaukti ir pažiūrėti. Pirmąjį ispūdį gali susidaryti bandymuose, tad palaukime pirmųjų važiavimų“, - pridūrė jis.

Debiutiniame sezone N. Rosbergas pelnė 4 taškus, dukart lenktynes baigęs septintoje vietoje. 2005 metais šis sportininkas tapo GP2 čempionu.

Nico yra 1982 metų „Formulės-1“ čempiono suomio Keke Rosbergo sūnus.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.