8 porcijoms reikės:


Tešlai –

4 kiaušinių,
3 stiklinių cukraus,
2 stiklinių kefyro,
2 arbat. šaukštelių valgomosios sodos,
šlakelio citrinos sulčių,
3 valg. šaukštų kakavos miltelių,
3 stiklinių miltų.

Kremui –

500 g sviesto,
1 indelio sutirštinto pieno.

Papuošimui –

Tarkuoto šokolado,
Kapotų riešutų (graikinių, lazdynų arba migdolų).

Elektriniu mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Kiekvienoje kefyro stiklinėje nugesinkite po arbatinį šaukštelį valgomosios sodos ir supilkite kefyrą į išplaktą masę. Miltus persijokite kartu su kakavos milteliais ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Gerai išmaišykite tešlą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, iškrėskite į ją vieną trečdalį tešlos, išlyginkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių. Iškepusį biskvitą apverkite ant grotelių ir išimkite kepimo popierių. Tokiu pat būdu iškepkite dar du biskvitinius papločius.

Pagaminkite kremą. Kambario temperatūros sviestą elektriniu mikseriu pačiu didžiausiu greičiu išplakite su sutirštintu pienu ir gautu kremu sutepkite atvėsusius biskvitinius papločius. Sudėkite juos vienas ant kito, aptepkite visą tortą likusia kremo mase ir papuoškite tarkuotu šokoladu ir kapotais riešutais (graikiniais, lazdynų arba migdolais).

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)