Keturioms porcijoms jums reikės:


500 g baltos duonos,
250 ml pieno,
2 svogūno galvučių,
3 valg.šaukštų sviesto,
1 kuokštelio petražolių,
3 kiaušinių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
500 g pievagrybių arba kitų grybų,
250 ml mėsos sultinio,
150 ml grietinėlės,
tarkuoto muskato riešuto,
1 valg.šaukšto miltų.

Baltą duoną supjaustykite, užpilkite šiltu pienu ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Vieną svogūną nulupkite, supjaustykite ir apkepinkite viename valg.šaukšte įkaitinto sviesto. Dalį petražolių nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su duonos mase. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir sukočiokite aštuonis kukulaičius.

Pagaminkite grybų padažą. Pievagrybius nuvalykite ir smulkiai supjaustykite. Likusius svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite likusiame svieste. Ten pat suberkite supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite apie penkias minutes. Supilkite mėsos sultinį, grietinėlę ir pavirinkite keletą minučių. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotu muskato riešutu. Sutirštinkite miltais ir suberkite likusias kapotas petražoles.

Dideliame puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir penkiolika minučių virkite jame duonos kukulaičius ant silpnos ugnies. Išvirusius kukulaisčius ištraukite kiaurasamčiu ir leiskite visiškai nutekėti vandeniui. Išdėkite į lėkštes ir apliekite grybų padažu. Galite apibarstyti petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją