Keturioms porcijoms jums reikės:


2 šaldytos sluoksniuotos tešlos lakštų,
400 g daržovių sultinio,
850 g konservuotų pomidorų,
1 svogūno galvutės,
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 valg. šaukštų pomidorų pastos,
30 g miltų,
1 kiaušinio trynio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio cukraus,
kelių lašų citrinų sulčių,
50 g grietinės.

Sluoksniuotą tešlą atitirpinkite. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite ir pakepinkite dideliame puode įkaitintame aliejuje. Supilkite pomidorų pastą ir lengvai pakaitinkite. Suberkite miltus ir tris minutes pakepinkite. Supilkite daržovių sultinį.

Sudėkite konservuotus pomidorus užvirinkite ir virkite dešimt minučių. Elektriniu mikseriu sutrinkite tyrelę ir iš naujo pakaitinkite.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Iš sluoksniuotos tešlos formelėmis išpjaukite žvaigždutes. Kepimo skardą apšlakstykite vandeniu, išdėliokite iš tešlos išpjautas žvaigždutes, aptepkite jas kiaušinio tryniu, pašaukite į orkaitę ir kepkite penkiolika minučių.

Pagardinkite sriubą druska, maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu cukraus ir citrinų sultimis. Įdėkite grietinės ir įberkite žalumynų. Išpilstykite sriubą į lėkštes ir papuoškite keptomis žvaigždutėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją