JAV atliktas tyrimas parodė keistą ryšį tarp vyro piniginės storio ir jam patinkančio moteriškos figūros tipo. Paaiškėjo, kad kuo vyras mažiau uždirba, tuo apkūnesnės moterys jam patinka. Amerikiečių mokslininkai tai aiškina labai paprastai: apkūni moteris asocijuojasi su visaverte mityba, o kartu ir su gera materialine padėtimi. Apkūni moters figūra yra tarsi ženklas, kad ta moterimi nereikės rūpintis, ji puikiausiai apsirūpinusi pati. Mokslininkai įsitikinę, kad būtent tokią išvadą padaro vyrai, kurių piniginė yra labai plona.

Tokio tipo džentelmenams jų pasąmonė signalizuoja, kad stambaus sudėjimo moteris yra ne tik stabilumo garantas, bet ir erotiška.

Lieknos aristokratiškos moterys nepasiturintiems vyrams tokių asociacijų nesukelia. Jos dažniausiai visiškai nesudomina menkas pajamas gaunančių vyrų.

Trapias moteris pastebi vyrai, kuriems jų finansinė padėtis rūpesčių nekelia. Net 70 procentų apklaustų verslininkų pareiškė, kad gležnos ir lieknos merginos yra potencialios kandidatės į meilužes.