„Įspūdžiai – super! Laimi ta vieta, kur šilta, - taip pasakojimą apie savo kelionę pradeda Hokšila. – Kasdien kartu su vietiniais tobulinu savo ispanų kalbos žinias ir kas vakarą su jais groju. Į mano sulankstomą gitarą jie žiūri kaip į pasaulio stebuklą“.

Prieš Kalėdas išvykęs pasižvalgyti po egzotiškas Centrinės Amerikos vietas Hokšila jau aplankė Jamaiką, Dominikos Respubliką ir Panamą. Šiuo metu Gvatemaloje apsistojęs dainininkas džiaugiasi vėl aplankęs vieną spalvočiausių šalių, išsiskiriančią ryškiais indėnų rūbais, gamta ir majų kultūra.

„Gvatemaloje esu buvęs ir anksčiau, bet nerealiai gera čia sugrįžti. Ši šalis man asocijuojasi su vulkanais ir juose žėrinčia lava. Šios šalies tradicinis paukštis ketcalis man yra pats gražiausias paukštis pasauly“, - šviežiausiais įspūdžiais iš Gvatemalos dalijosi atlikėjas.

Neseniai savo antrąjį albumą išleidęs atlikėjas pasakojo, kad po egzotiškas šalis keliaudamas stengiasi kamera užfiksuoti visa tai, ką mato aplink. „Vietiniams, ypač indėnams, tai ne visada patinka. Kai kurie tiki, kad kamera gali pavogti sielą“, - užsiminė dainininkas. Hokšila sakė dar neapsisprendęs, ar suks dar vieną filmą iš savo kelionių, tačiau patikino, kad jau prikaupė nemažai medžiagos naujiems vaizdo klipams.

„Labiausiai mane žavi vulkanai, žmonių paprastumas, vandenynas. Dar labai svarbu – čia yra pigu. Pavyzdžiui, nakvynė – 5 doleriai, maistas – 2 doleriai, - Pietų Amerikos pliusus vardijo Hokšila. – Galiu spausti ranką užsienio reikalų ministerijai, kad jie užmezgė tarptautinius santykius su Centrinės Amerikos šalimis ir dabar nei į vieną nereikia vizų. Kai buvau čia prieš 5metus, vizų reikėjo visur. Pernai keliaujant po Afriką vizos kartais buvo tikras galvos skausmas“.

Artimiausiuose dainininko planuose – saulėtoji Meksika, Hondūras, Salvadoras, Nikaragva ir Costa Rika. Įspūdžių jūroje besimaudantis dainininkas į Lietuvą ketina grįžti iš Panamos, tačiau dar neaišku, kada tai įvyks. „Kada grįšiu, dar nežinau“, - sakė apie grįžimą dar negalvojantis dainininkas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)