Bylą dėl netesybų ketina nagrinėti Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas.

DELFI žiniomis, didelio visuomenės susidomėjimo sulaukusios komedijos „Urvinis žmogus“ režisierius K.Smoriginas sutartyje su spektaklį pristačiusia bendrove „Baltic music“ buvo įsipareigojęs trejus metus nekurti panašaus spektaklio. Kadangi jis galimai galėjo pažeisti šią sutartį, iš aktoriaus reikalaujama atlyginti sutartyje numatytas netesybas – 30 tūkst. litų.

DELFI primena, kad tarp spektaklių kūrėjų konfliktas kilo, kai K.Smoriginas režisavo „Urvinio žmogaus“ tęsinį - spektaklį „Urvinė moteris“. K.Smorigino spektaklį organizuojanti bendrovė „Makroconsert“ vėliau pakeitė pavadinimą ir spektaklį pavadino „Laukinė moteris“. Tačiau gruodžio pabaigoje teismas nustatė, kad organizatoriai gali jį vadinti pirminiu pavadinimu. Tačiau, siekdami neklaidinti žiūrovų, „Laukinės moters“ organizatoriai nusprendė nekeisti pavadinimo.

K.Smoriginas anksčiau yra teigęs, kad šiame monospektaklyje nebus panaudojama nė viena situacija iš spektaklio „Urvinis žmogus“, išskyrus žanrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją