4 porcijoms jums reikės:


Tešlai –


400 g bulvių,
1 kiaušinio,
30 g sviesto,
nedidelio kiekio miltų,
druskos.

Įdarui –

5-8 džiovintų grybų,
50 g sviesto,
2 svogūno galvučių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus kepimui.

Bulves nuskuskite ir išvirkite. Po to vandenį nupilkite ir sumalkite bulves mėsmale arba sutrinkite grūstuve. Atvėsusią bulvių masę iškrėskite ant miltais apibarstyto darbinio paviršiaus, įmuškite į ją kiaušinį, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Po to tešlą iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo ir stikline arba specialia formele išpjaustykite skrituliukus.

Pagaminkite įdarą. Džiovintus grybus užmerkite šaltame vandenyje ir pamirkykite tris valandas. Po to vandenį nupilkite. Grybus užpilkite nauju vandeniu, užvirinkite ir virkite apie dvidešimt minučių.

Išvirusius grybus nuvarvinkite sietelyje, praplaukite šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui visiškai nuvarvėti. Po to grybus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame apkepinkite grybus ir smulkintus svogūnus. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite įdarui atvėsti.

Atvėsusį grybų įdarą išdėliokite ant bulvinės tešlos skridinėlių, kraštus gerai užspauskite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir porcijomis jame iš visų pusių apkepinkite pyragėlius, kol susiformuos traški plutelė. Patiekite pyragėlius karštus.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją