Padeda augalai

Kiekvienas audinys ilgai gulėdamas spintoje įgauna nemalonų kvapą, todėl vėdinimas yra pati būtiniausia taisyklė.

Kartą per savaitę derėtų palikti spintos dureles atviras, o drabužius papurtyti ir iš naujo sulankstyti, tačiau, kai namie stovi ne viena spinta, toks darbas užima nemažai laiko. Tokiu atveju verta žinoti, kad išlaikyti gaivų kvapą padeda kadagių, pelynų šakelės. Pelynai ne tik naikina nemalonius kvapus, bet ir apsaugo nuo kandžių ir kitų audinius puolančių parazitų.

Šiuos augalus nuo seno žmonės dėdavo į kailinių rankoves ir kišenes, apvilkdavo drabužius drobiniu ar medvilniniu maišu. Jokiu būdu negalima kailinių laikyti polietileniniame įvalkale. Tai neleidžia jiems „kvėpuoti“.

Baltapūkiai kailinukai (baltosios lapės, šermuonėlio, audinės), nors ir kabėdami spintoje, ilgainiui pagelsta, todėl juos derėtų kabinti išvirkščius.

Dulkėtų kailinių palikti iki kitos žiemos taip pat nepatartina. Paguldžius ant paklodės, juos galima išmušti lengvai besilankstančia vytele.

Kaip žmogui, taip ir kailiniams reikia „pailsėti“, todėl bent porą dienų per savaitę juos derėtų palikti spintoje.

Nuspalvina kava

Odiniai, aksominiai, zomšiniai drabužiai ir batai taip pat nėra apsaugoti nuo nemalonaus kvapo ir oro išdaigų. Tačiau natūralios priemonės gali pagelbėti.

Iš zomšos pasiūtos pirštinės, striukės ar zomšiniai batai atrodys naujau, jeigu valysime pieno ir geriamosios sodos mišiniu. Tirpalas paruošiamas iš stiklinės pieno ir šaukštelio sodos. Vandenilio peroksido, amoniako, skalbimo miltelių ir vandens mišinys atnaujina odinius gaminius.

Kad batai neprarastų blizgesio ir būtų atsparesni drėgmei, kartais galima juos ištrinti šviežia apelsino žievele. Vėliau juos reikia nuvalyti minkšto audinio skepetėle.

Paprasti medžiaginiai batai atrodys kaip nauji, jei kartais ištrinsime juos muiluotu vandeniu su lašeliu amoniako. Spintoje „vasarojantys“ batai neįgaus prasto kvapo įdėjus ūkiško muilo gabaliukų ir suglamžytų laikraščių.

Nesirodant žiemai, bene pats reikalingiausias daiktas yra skėtis. Nublukusį juodą skėtį galima atnaujinti ištrynus jį stipria juoda arbata arba kava.