Kol kas jam nepavyko pasikalbėti tik su traumuotu Pirėjo “Olympiakos” gynėju Arvydu Macijausku bei NBA žaidėjais Žydrūnu Ilgausku ir Šarūnu Jasikevičiumi. Tačiau treneris tikisi, kad artimiausiu metu pavyks pačiam prisiskambinti ir pabendrauti su šiomis Lietuvos krepšinio žvaigždėmis.

Dėl smegenų sutrenkimo kol kas sunkiai kalbančiam ir telefonu neatsiliepiančiam dar vienam NBA žaidėjui Martynui Andriuškevičiui R.Butautas linkėjimus perdavė per jo agentą.

“Manau, su visais krepšininkais normaliai, žmogiškai pasikalbėjome ir tiek. Su vienais žaidėjais iki šiol nebuvo tekę bendrauti, su kitais, kurie žaidė mano treniruotose jaunių ir jaunimo rinktinėse, santykiai yra labai šilti, sakyčiau, tėviški”, - dalijosi įspūdžiais apie pirmuosius žingsnius einant naujas pareigas R.Butautas.

Turbūt geriausiai jis pažįsta “Denver Nuggets” klubo puolėją Liną Kleizą, su kuriuo bendrauja daugelį metų. Šiam talentingam krepšininkui R.Butautas padėjo žengti pirmuosius žingsnius krepšinyje ir iki šiol palaiko šiltus santykius su visa jo šeima.

Jis yra numatęs ir visą savo pagalbininkų - asistentų, gydytojo, masažuotojo, administratoriaus - sąrašą, tačiau kol kas paskelbė tik dvi pavardes. “Kauno diena” jau rašė praėjusią savaitę, kad pirmuoju jo asistentu tapo Rimas Kurtinaitis, o fizinio rengimo treneriu - Virginijus Mikalauskas. "Lietuvos žinios" antradienį pranešė, jog rinktinės gydytojo pareigos siūlomos Lietuvos olimpiečius globojančiam Daliui Barkauskui, tačiau šis dėl turimo kontrakto su šalies olimpiniu komitetu dar nėra apsisprendęs.

“Su visais kandidatais jau esu kalbėjęs, tačiau kol negavau jų atsakymų, nenorėčiau skelbti pavardžių. Priimant tokį sprendimą visiems reikia laiko pagalvoti. Be to, skubėti dar nėra kur, nes Lietuvos krepšinio federacija man davė dvi savaites savo komandai suformuoti”, - sakė R.Butautas.