„Jis bus neįtikėtinai greitas. Beveik kvaila to klausti. Tikiu, kad jis yra greičiausias lenktynininkas rikiuotėje, o „Ferrari“ to ir tereikia“, - pareiškė K.Rosbergas.

„Nemanau, kad Michaelis buvo tas vyrukas, palaikęs „Ferrari“ vienybę, kad ir koks jis puikus buvo. Komanda gali gerai dirbti, jei į bolidą gali pasodinti greitą lenktynininką. Jeanas Todtas yra protingas komandos vadovas, jis sugebės užmegzti stiprų ryšį su Kimi. Tai puikus jo pasirinkimas“, - paaiškino jis.

„Renault“ inžinerijos direktoriaus Pato Symondso nuomone, K.Raikkoneno sėkmė „Ferrari“ ekipoje didžiąja dalimi priklausys nuo to, kaip komanda sugebės tvarkytis netekusi technikos direktoriaus Rosso Brawno.

„Jo laukia sunkus darbas. Rossas puikiai padirbėjo styguodamas komandą, padarė jos struktūrą labai aiškią, logišką ir nutaikytą į konkretų tikslą. Didelis pavojus, kad Rossui išėjus, viskas sugrius“, - pareiškė P.Symondsas.

„Jei rezultatai sezono pradžioje neatitiks lūkesčių, pamatysite jų charakterį. Jei kas nors tokio būtų nutikę komandoje dar dirbant Rossui, jis būtų su tuo susitvarkęs. Pasižiūrėkime, kaip viskas klostysis dabar. Nemanau, kad bus lengva, ypač turint galvoje italų spaudą, nuolat spaudžiančią ir raginančią. Tai sunkus darbas“, - tvirtino konkurentų atstovas.

Buvęs „Ferrari“ lenktynininkas Rubensas Barrichello, šiuo metu atstovaujantis „Honda“ komandai, teigė, kad K.Raikkoneno likimą lems tai, kaip greitai jis sugebės nugalėti lenktynėse.

„Michaelį supę žmonės tikėjo kiekvienu jo žodžiu, todėl jiems teks prisitaikyti prie kitokios filosofijos komandą palikus jam ir Rossui. Tai gali sukelti sunkumų ir komandai, ir Kimiui. Pokyčių laikotarpiu lemiamu faktoriumi gali tapti tai, kaip greitai jis sugebės pritapti ekipoje. Jei iškart nugalės, jis taps mylimu, jei ne – santykiai ilgai nesitęs“, - optimizmu netryško brazilas.

K.Raikkonenas į „Ferrari“ ateina praleidęs penkis sezonus „McLaren“ komandoje, kur dukart – 2003 ir 2005 metais – tapo „Formulės-1“ vicečempionu.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.